Ultima Sansa a Omenirii – Profetii Biblice Implinite

Marc.13:19 – Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare cum n-a fost de la inceputul lumii pe care a facut-o Dumnezeu pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodata.

 Rom.2:9 – Necaz si stramtorare va veni peste orice suflet omenesc care face raul.

Isa.46:10 – Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: „Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.

Apoc.1:8 – Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.

Isa.44:7 – Cine a facut prorocii ca Mine (sa spuna si sa-Mi dovedeasca!), de cand am facut pe oameni din vremurile stravechi? Sa vesteasca viitorul si ce are sa se intample!

Dan.10:14 – Acum vin sa-ti fac cunoscut ce are sa se intample poporului tau in vremurile de apoi, caci vedenia este cu privire tot la acele vremuri indepartate.

Lumea noastra se va confrunta curand cu o criza globala care-i va prevesti sfarsitul. Acest mesaj este pentru oamenii din intreaga lume care doresc sa fie pregatiti pentru acest eveniment. Ultima Sansa a Omenirii poate suna absurd, daca nu chiar riscant, pentru ca, in mod firesc, omenirea spera, evident, la pace si prosperitate globala, nu la o criza universala care sa alunce lumea intr-o prapastie si sa-i aduca sfarsitul. Biblia este indrumatorul nostru. Ea ne descopera evenimentele legate de viitorul omenirii. De ce ar trebui sa luam Biblia atat de in serios? Deoarece ea este exacta.  Atat de exacta incat chiar profetiile facute cu mii de ani in urma s-au implinit exact in ziua prezisa, pana in cele mai mici detalii. Acest lucru ne face sa ajungem la concluzia ca in spatele Bibliei se afla un Dumnezeu atotstiutor, care nu este legat de timp, si cunoaste sfarsitul inca de la inceput.    

Creatorul nostru ne iubeste atat de mult incat ne-a pregatit un loc in ceruri. Dar, pentru ca suntem atinsi de boala pacatului si inca nu suntem pregatiti sa fim impreuna cu Dumnezeu in ceruri, Dumnezeu ne-a pregatit vindecarea de boala pacatului. Si n-am fi luat Biblia atat de in serios daca Dumnezeu insusi nu ne-ar fi demonstrat intregul Sau control si cunoasterea pe care o are asupra viitorului. Aceasta cunoastere desavarsita este revelata cel mai clar in doua carti: Daniel, din Vechiul Testament, si Apocalipsa din Noul Testament.

Profetii biblice implinite  Iata un exemplu de predictie biblica implinita

In cartea lui Daniel, capitolul 2, Dumnezeu il anunta intr-un vis pe imparatul Babilonului ca, incepand cu timpul domniei sale si pana la sfarsitul veacurilor, in lume vor exista doar patru imperii mondiale. Istoria a dovedit ca ceea ce a prevestit Domnul este ceea ce s-a petrecut in fapt. Cele patru imperii au fost Imperiul Babilonian (605-538 i.Hr.), Imperiul Medo-Persan (538-331 i.Hr.), Imperiul Grecesc (331-168 i.Hr.) si Imperiul Roman (168-476 d.Hr.).

Apoi i-a fost dezvaluit ca Imperiul Roman va fi divizat in zece teritorii si ca in timpul existentei acestor teritorii va veni sfarsitul. Istoria a dovedit exactitatea cuvantului lui Dumnezeu. Pentru ca, in anul 476 DC, Imperiul Romana fost divizat in zece natiuni din care s-a nascut Europa Actuala. Apoi, Dumnezeu a mai dezvaluit trasaturile unice ale fiecarui imperiu in parte, cum ar fi modul in care vor creste si vor decadea, ca si principalele caracteristici ale fiecarei guvernari. Vezi Daniel 7 si 8. S-au oferit detalii suficiente astfel incat un inocent student al istoriei, interesat de studiul Bibliei, nu poate decat sa accepte ca exista un Dumnezeu in Ceruri care conduce lumea.

Care este scopul profetiilor biblice?  Scopul profetiilor este sa ne avertizeze asupra crizelor viitoare. De exemplu, Dumnezeu l-a prevenit pe Noe de potopul care urma sa vina, pe Avraam si pe Lot despre distrugerea cetatilor Sodoma si Gomora, iar lui Moise i-a spus despre molima din Egipt. Iar ei toti au trebuit sa dea ascultare avertismentelor. Aceste evenimente au fost inregistrate pentru ca noi sa invatam ca tot ce a prevestit Dumnezeu s-a intamplat intocmai precum a spus. De aceea, nu ne putem permite sa ignoram nici una din profetiile Sale inca neimplinite, pentru ca ele ne slujesc drept avertisment, iar daca le ascultam, vom fi feriti de crize. Prin urmare, profetiile biblice au dublu scop – sa imprime in mintile noastre existenta lui Dumnezeu care controleaza tot ce se intampla si sa ne avertizeze asupra unor situatii grave.

Un avertisment grav si inspaimantator   Exista in Biblie un avertisment profetic care nu s-a implinit inca?

De fapt cel mai grav avertisment profetic inca nu s-a implinit. Nimic nu este astazi mai important de inteles pentru noi decat aceasta profetie, pentru ca evenimentele se desfasoara intr-o succesiune rapida, indicand implinirea sa iminenta.

Care este cel mai grav avertisment profetic pe cale de a se implini?

Apoc. 14:9-12 Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei si oricine primeste semnul numelui ei! Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.

Acest avertisment teribil descrie doua grupuri de oameni. Primul grup este avertizat sa nu se inchine fiarei si icoanei ei, pentru ca vor primi semnul fiarei; iar cel de-al doilea grup este vazut intr-o lumina pozitiva, pentru ca asculta de poruncile lui Dumnezeu. Apoi, descrierea celei de-a doua veniri a lui Hristos. Cum putem sa ne ferim sa ne inchinam fiarei si icoanei ei si sa primim semnul ei? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie mai intai sa identificam fiara, icoana si semnul fiarei. Este mai mult decat logic ca Dumnezeu nu ne-ar avertiza asupra unor astfel de creaturi periculoase fara sa ne ajute sa le identificam intocmai. Tatal nostru iubitor nu ne-ar supune la asemenea incercari, cand este in joc chiar destinul nostru etern.  

Prima fiara cat si a doua fiara sunt identificate in Biblie prin simboluri. Trebuie sa lasam Biblia sa-si interpreteze propriile simboluri. Trebuie sa ne asteptam ca Dumnezeu sa ne dezvaluie aceste simboluri chiar in Biblie, spre folosul nostru. De aceea, tot ce trebuie sa facem este sa depunem mai multa stradanie in studiul nostru pentru a gasi interpretarea acestor semne din Biblie. Printr-o astfel de metoda, vom evita orice presupuneri sau speculatii facute de oameni. Biblia, de fapt, condamna presupunerile si speculatiile facute de oameni, pentru ca ,,nici o proorocie… nu se interpreteaza singura”, 2 Petru 1:20. Biblia defineste propriile sale simboluri. De exemplu, cartea Apocalipsei contine 404 versete. Din aceste 404 versete, 278 se gasesc aproape cuvant cu cuvant in alte carti din Biblie in care este explicat intelesul lor. De aceea, va indemnam sa faceti precum locuitorii din Bereea, mentionati in Biblie (Fapte 17:10,11) si sa supuneti orice invatatura la proba Sfintei Scripturi. Pentru ca oricine va studia Biblia cu credinta, dorind sa cunoasca adevarul, sa i se supuna, va intelege Scriptura. ,,Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca …daca invatatura este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine.” Ioan 7:17

Pentru a identifica fiara si semnul fiarei trebuie sa descifram simbolurile.  Exista multe simboluri pentru fiara: dar noi ne vom rezuma la cele necesare pentru identificarea fiarei.  Aceste simboluri sunt ,,fiara”, ,,balaurul”, ,,marea”, ,,patruzeci si doua de luni” si „hula” . Fiara: In profetia biblica, o fiara reprezinta simbolul pentru un imparat sau o imparatie. ,,Aceste fiare mari sunt patru imparati … iar fiara a patra este a patra imparatie…” Daniel 7:17,23 Prin aceasta fiara noi studiem o singura imparatie, pentru ca nu exista doar o putere politica ci si o putere religioasa, deoarece oamenii ,,au inceput sa se inchine fiarei” Apocalipsa 13:4

Balaurul: Conform spuselor Bibliei, balaurul este un alt nume pentru Satana, parintele minciunii si inselaciunii, ,,balaurul cel mare …numit Diavolul si Satan, acela care inseala intreaga lume”. Aceasta inseamna ca daca Satana a dat ,,puterea lui, scaunul lui de domnie si o mare autoritate” fiarei, ne asteptam ca fiara sa aiba aceleasi puteri inselatoare si rele ca Satana insusi. Astfel, in toate lucrarile fiarei vom gasi multe inselaciuni Apocalipsa 12:9, 13:2.

Marea: In profetia biblica, marea este simbolul unei multimi de mai multe popoare diferite. ,,…Apele…sunt popoare, multimi, neamuri si limbi” Apocalipsa  17:15. Prin urmare, aceasta imparatie sau putere unica s-a ridicat din mare, ceea ce inseamna ca s-a ivit dintr-o zona a lumii dens populata cu oameni de diverse nationalitati.

Patruzeci si doua de luni: Aceasta perioada este echivalenta cu trei ani si jumatate (42 impartit la 12 luni). Iar Biblia a fost scrisa pe baza calendarului iudaic unde fiecare an iudaic are 360 de zile (30 zile pentru fiecare luna). Deci, trei ani si jumatate si, respectiv, patruzeci si doua de luni, sunt egale cu 1260 de zile. Motivul pentru care transformam lunile in echivalentul lor in zile este ca atunci cand Dumnezeu a facut profetii in timp, de obicei considera o zi echivalentul unui an. ,,..dupa cum in patruzeci de zile…tot asa, patruzeci de ani veti purta nelegiuirile, un an de fiecare zi”. ,,Ti-am randuit o zi pentru fiecare an”.  Numeri 14:34, Ezechiel 4:6 Prin urmare cele patruzeci si doua de luni profetite implica o perioada de 1260 de ani in care fiarei i s-a dat o ,,gura care rostea lucruri mari si hule” si „i s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca: si i s-a dat autoritate peste orice semintie, peste orice popor, peste orice limba si peste orice neam”. Apocalipsa 13:5,7. Aceasta inseamna ca in aceasta perioada fiara va huli, va persecuta crestini si va avea mare autoritate.

Hula: In Biblie, hula este definita in doua moduri: Primul este atunci cand o persoana pretinde a fi Dumnezeu sau reprezentantul Sau. ,,… nu pentru orice lucrare buna aruncam noi cu pietre in tine, ci pentru hula si pentru ca tu, care esti om, te faci pe tine insuti Dumnezeu”. Ioan 10:33 Deci fiara, aceasta putere si imparatie politico-religioasa il huleste pe Dumnezeu pretinzand ca Ii tine locul lui Dumnezeu pe pamant. Al doilea mod de a comite hula este prin acordarea de iertare de pacate (pretinzand ca are puterea de a ierta pacatele altora). ,,Cum de vorbeste omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu? Marcu 2:7          

Fiara aceasta putere si imparatie politico-religioasa huleste impotriva lui Dumnezeu nu numai declarand ca Ii tine locul pe pamant, ci si pretinzand ca poate ierta de pacate. Nu e de mirare ca fiara are ,,nume de hula” si rosteste ,,hule impotriva lui Dumnezeu, pentru a huli numele Sau”; si asta pentru ca fiara pretinde a avea puteri care reprezinta prerogativele exclusive ale lui Dumnezeu. Apocalipsa 13:1,6

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: