Semne in Natura! – Bolile

Apocalipsa 6:8 – M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă …

Matei 24:7 – Si, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.

Luca 21:11 – Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciuma; vor fi aratari inspaimantatoare, si semne mari in cer.

Marcu 13:8 – Pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor.

Un alt semn care anunta revenirea lui Isus sunt bolile si epidemiile. Care sunt cauzele bolilor din lumea noastra? Biblia spune ca pacatul este urmarea tuturor dezastrelor din Univers. Printr-o singura decizie de neascultare a omului in lumea noastra au intrat bolile si moartea. Omul a picat singurul test de loialitate  si credinciosie fata de Dumnezeu.

Prin propria alegere el a preferat sa nu se increada in Dumnezeu ci mai degraba sa creada cuvintele unui sarpe vorbitor folosit de Satana ca mediu pentru a-l insela pe om.  Raul a intrat in lume prin alegerea omului.

Iata ce ne spune Biblia referitor la cauzele pentru care vin bolile peste neamul omenesc. Cu toate ca ele fac parte din lumea noastra prin alegerea omului, sunt totusi anumite motive pentru care Dumnezeu ingaduie ca ele sa vina peste oameni:

Exod 15:26 – El a zis: Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.

Deuteronom 07:12 – Dacă veţi asculta aceste porunci, dacă le veţi păzi şi împlini, Domnul Dumnezeul tău va ţine faţă de tine legământul şi îndurarea cu care S-a jurat părinţilor tăi.

Deuteronom 07:15 – Domnul va depărta de tine orice boală; nu-ţi va trimite niciuna din acele molime rele din Egipt, pe care le cunoşti, ci va lovi cu ele pe toţi cei ce te urăsc.

Poporului Isreal din vechime Dumnezeu le promisese ca nu vor fi loviti de bolile cu care ii lovise pe Egipteni atata timp cat ei ei faceau binele, ascultau de poruncile lui Dumnezeu si implineau Legea Sa.  Promisiunea de a fi feriti de boli era conditionata de ascultare. Desi boala  a intrat in lumea noastra odata cu pacatul primilor nostri parinti,  Dumnezeu ne poate feri de ea daca alegem sa ascultam de poruncile sale.

Dar de ce ingaduie Dumnezeu sa vina bolile peste oameni? De cele mai multe ori datorita faradelegilor oamenilor, daorita rautatii lor si datorita indepartarii lor de Dumnezeu. Prin ingaduirea bolilor Dumnezeu doreste ca oamenii sa se intoarca de la calea lor rea la ascultarea de El.

In toate vremurile Milostivul Dumnezeu a cautat sa trezeasca si sa întoarca popoarele de la pacatele lor la pocainta si credinta, prin diferite catastrofe în univers: cutremure, furtuni, revarsari de ape, boli, care în vremea noastra sunt atât de dese. Sa ascultam ce ne descopera Scripturile, care zic: „Glasul Domnului peste ape; Dumnezeul slavei a tunat; Domnul peste ape multe …. Glasul Dumnului, Cel ce varsa para focului. Glasul Domnului, Cel ce cutremura pamântul, … Glasul Domnului, Cel ce indoaie cedrii si va descoperi dumbravile, …” (Psalm 28,3-9)

Toate acestea fenomene ce se petrec în natura le explica omul modern al stiintei vremurilor prin prizma stiintifica, care nu întoarce pe nimeni la Dumnezeu, si nu în perspectiva Bibliei care ar întoarce oamenii la Pocainta si la Credinta în Dumnezeu: „Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:23)

Bolile sunt insa de cele mai multe consecinta alegerii omului. Alegand un anumit stil de viata el isi atrage dupa sine boala si implicit moartea. Traind la intamplare si fara sa aiba un scop precis in viata dincolo de lumea aceasta el hotaraste sa isi distruga organismul si viata ingaduind-usi orice fel de viciu, de la tutun la alcool si pana la droguri. El singur decide sa isi imbolnaveasca organismul si sa isi puna in pericol viata traind o viata nepasatoare.

In concluzie vedem ca bolile nu sunt numai rezultatul pacatelor ci si al alegerii omului. El este vinovat pentru bolile pe care si le atrage dupa sine. Consider ca nu ar trebui sa ne mai intrebam de ce ni se intampla anumite lucruri si nici sa dam vina pe Dumnezeu pentru toate dezastrele care se intampla in Univers. Omul este cel care a ales raul iar acum  consecintele le vedem peste tot in lumea noastra.

Insa trebuie sa intelegem un lucru Dumnezeu nu este vinovat de aceste nenorociri dar el le ingaduie pentru ca oamenii sa se intoarca la El cu toata inima si sa asculte poruncile Sale care au fost date pentru binele lor. Cel care aduce dezastrele in lume este cel care odata era un inger inaltat si inorat, conducatorul ingerilor, Lucifer dar care s-a razvratit si a devenit  Satana, vrajmasul lui Dumnezeu.  

In zilele noastre vedem cu ochii nostrii, la fel, cum oamenii asculta de toate chemarile spre pacat si faradelegi, si ignora si sfideaza voia lui Dumnezeu care este salvarea lui, si aleg savarsirea pacatului cu urmarile blestemate asupra pamantului si in toate directiile vietii. Si in plus, se mai intreaba oameni: De ce vin aceste dezastre in lume si mor atatia oameni?

Din aceasta intrebarea rezulta orbirea spirituala in care a cazut omul prin necredinta si pacat, care nu vede ca pacatul lui a adus blestemul pamantului pe care locuieste si care se ridica impotriva lui. Omul trebuie sa inteleaga ca precum primi oameni au fost pedepsiti pentru pacatul lor, tot astfel in toate generatiile, justitia lui Dumnezeu judeca si pedepseste pe oamenii faradelegii si ai pacatului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: