Semne in Natura! – Foamete

Matei 24:7 – Si, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.

Luca 21:11 – Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciuma; vor fi aratari inspaimantatoare, si semne mari in cer.

Ezechiel 14:13 – Fiul omului, când va păcătui o ţară împotriva Mea dedându-se la fărădelege, şi Îmi voi întinde mâna împotriva ei – dacă îi voi sfărâma toiagul pâinii, dacă îi voi trimite foametea, dacă îi voi nimici cu desăvârşire oamenii şi vitele.

Marcu 13:8 – Pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor.

Ieremia 28:8 – Proorocii care au fost înaintea mea şi înaintea ta, din vremurile străvechi, au prorocit război, foamete şi ciumă împotriva unor ţări puternice şi unor împărăţii mari.

Apocalipsa 6:8 – M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă …

Isus a prezis că răsturnări în natură vor anunţa venirea Lui.

Previziuni sumbre privind foametea in lume

In doar cinci ani de zile, numarul oamenilor care sufera de foame a crescut cu 75 de milioane, fenomen explicat prin cresterea preturilor la materiile prime pentru industria alimentara. In raportul sau privind insecuritatea alimentara in lume pentru anul 2008, Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) ajunge la o concluzie sumbra: foamea isi accelereaza marsul prin lume. In total, 923 de milioane de oameni i-au cazut deja victime.

Acest numar este cu 75 de milioane mai mare decit in perioada 2003-2005, in timpul careia subalimentarea a reinceput sa creasca, dupa o lunga stagnare de aproape 15 ani. Astfel, intre 1992-2003 proportia de persoane suferinde de foame scazuse de la 20 la 16 procente, pentru ca incepind din 2003 curba sa se inverseze. Astazi, 17% din omenire este infometata.

Regiunile Asia-Pacific si Africa subsahariana sint cele mai afectate. Aici, 89 la suta din populatie sufera de foame. Din cele 75 de milioane de noi persoane infometate inregistrate in 2007, 41 de milioane provin din Asia-Pacific si 24 de milioane – din Africa. Nici America Latina, Orientul Mijlociu (OM) si Africa de Nord nu sint protejate in fata foametei.

Globalizarea foametei

Banca Mondiala şi Fondul Monetar Internaţional au atras atenţia asupra instabilităţii situaţiei politice din ţările sărace cauzată de creşterea pe plan mondial a preţurilor la alimente.

Treizeci şi trei de state sunt ameninţate de haos social. 100 de milioane de oameni ar putea foarte curând trăi în mizerie.

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick a solicitat ţărilor bogate să susţină acţiunile programului de combatere a foametei cu suma de 500 de milioane de dolari.

În timp ce oamenii din ţările bogate se gândesc dacă în viitor vor mai putea face plinul de benzină, alţi oameni, cei din ţările sărace, se confruntă cu o problemă de altă natură: lipsa hranei. Din ce mai multe ţări se confruntă cu revolte sociale cauzate de foamete.

Transformarea hranei în combustibili biologici acutizează creşterea preţurilor la alimente. Această realitate nu exclude însă o altă realitate. Şi-anume creşterea demografică la nivel mondial. Până în anul 2050 populaţia globului va ajunge la 9 miliarde de oameni. Peste 90% din aceştia se vor naşte în ţările lumii a treia, unde în clipa de faţă 850 de milioane de oameni se confruntă deja cu foametea. În fiecare zi mor de foame mii de oameni. Acest lucru n-ar trebui să se întâmple. Criza alimentară nu este declanşată exclusiv de catastrofele naturale, cauzele sunt de natură politică şi economică.

Foametea nu are doar cauze naturale

  Şi totuşi, pământul este îndeajuns de fertil pentru a face sustenabilă hrănirea nu doar a întregii populaţii actuale a globului, ci chiar a unui număr mai mare de oameni. Foametea şi moartea prin inaniţie nu sunt o realitate socială declanşată de cauze naturale.

Nu lipsa alimentelor este problema, ci iniţiativa politică“ – afirma, acum 20 de ani, Organizaţia Naţiunilor Unite. Nimic nu s-a schimbat de atunci. O cincime din populaţia globului supravieţuieşte cu mai puţin de un dolar pe zi. Aceştia sunt oamenii care adorm seara flămânzi şi care, din cauza alimentaţiei deficitare, îngroaşă numărul celor care mor de foame. Foametea poate fi combătută prin crearea de locuri de muncă, ce întăresc puterea de cumpărare – o soluţie viabilă, însă parţială. O jumătate de adevăr.

Criza actuală a alimentelor, care deja a făcut primele victime şi a dus la căderea guvernului în Haiti are legătură cu inflaţia globală a preţurilor la alimente. Pe de altă parte, creşterea puterii de cumpărare în ţările aflate în curs de dezvoltare a condus la mărirea cererii de alimente, satisfăcută în parte de importuri. De neeludat este şi un alt aspect: numărul suprafeţelor agricole folosite pentru crearea de combustibil biologic creşte vertiginos. Rezultatul acestor acţiuni este simplu. Ţările şi aşa sărace au trebuit să plătească cu o pătrime mai mult pentru hrană faţă de anul trecut.

Recent, un document al unei organizaţii umanitare a scos la iveală un fapt şocant: în estul Africii peste 23 de milioane de oameni, adică mai mult decât populaţia României, riscă să moară de foame. Dacă fiecare ne-am rupe de la gură măcar jumătate din porţia de mâncare, i-am putea hrăni pentru o zi pe acei oameni.

Aşa arată un băiat din Africa ajuns la adolescenţă. Din cauza malnutriţiei şi a rahitismului, el este ca un schelet ambulant, are burta umflată şi pare mult mai mic ca vârstă.

De foame, copiii africani ajung să lingă şi ultimul strop de terci din farfuria aruncată direct pe jos. Sunt zile în care micuţii nu primesc nimic de mâncare.

Din cauza foametei care a lovit statele sărace din Africa, oamenii au ajuns să se bată pe alimentele oferite de organizaţiile umanitare.

Etiopia, Somalia, Uganda şi Kenia (colorate cu roşu) sunt ţările din estul Africii a căror populaţie are nevoie disperată de ajutor. http://www.libertatea.ro/stire/in-africa-se-moare-de-foame-iar-in-romania-se-arunca-mancarea-262608.html

Un locuitor din şase de pe Planetă suferă de foame. Această cifră este “inacceptabilă”, a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, subliniind că, paradoxal, “lumea are mai multă hrană decât îi trebuie”. „Astăzi, peste 17.000 de copii mor de foame. Unul la fiecare cinci secunde. Trebuie să acţionăm. rebuie să facem schimbări semnificative pentru a ne putea hrăni şi în special a-i proteja pe cei mai săraci şi mai vulnerabili”, a explicat el. Pentru a hrăni peste nouă miliarde de oameni – cât se estimează că vor exista în 2050 – producţia alimentară va trebui să crească cu 70 la sută.

La puţin timp după respingerea de către delegaţi a acestui apel la finanţare, papa Benedict al XVI-lea a denunţat “opulenţa şi risipa” unei lumi în care de altfel tragedia foametei se agravează în fiecare zi. Punându-şi autoritatea morală în balanţă, papa a lansat un apel, de asemenea, ca produsele provenind din ţări sărace să aibă un acces mai larg pe pieţele mondiale. El a estimat că accesul la o hrană sănătoasă şi în cantitate suficientă, precum şi la apă face parte din drepturile fundamentale ale oricui.  http://www.euranet.eu/rum/Astazi/In-actualitate/Romaneste/Lupta-impotriva-foametei-dar-fara-angajamente-financiare

Preţul porumbului s-a dublat în ultimii doi ani. Grâul nu a mai fost atât de scump şi greu de procurat de trei decenii, iar preţul orezului s-a dublat în ultimul an. O situaţie departe de a cunoaşte un sfârşit. Dimpotrivă, creşterea preţurilor va continua şi va afecta mai ales ţările sărace. Creşterea cererii pentru alimente de bună calitate, înregistrată în prezent în ţările aflate în curs de dezvoltare, direcţionează folosirea grânelor spre producţia de carne.

Bogaţii lumii acesteia îşi savurează luxul. În defavoarea celor săraci. Bunăstarea unora – iată o cauză a foametei în lume.

Ţările industrializate ar trebui să susţină crearea de noi locuri de muncă în ţările lumii a treia. În felul acesta, locuitorii acestor ţări ar putea să cumpere alimente şi să-şi astâmpere foamea. Săracii şi înfometaţii lumii acesteia au nevoie de reguli comerciale corecte şi de locuri de muncă. Altfel, măsurile actuale de ajutorare a acestora rămân simple paliative.  http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3268127,00.html

Foametea, inca, face ravagii in lume

Potrivit unei statistici, „Stuffed and Starved”, realizata de un americam, in lume, 800 de milioane de oameni mananca prea putin si in cele din urma mor de malnutritie, in vreme ce un miliard de oameni mananca atat de mult incat au devenit obezi.
 
De Ziua Internationala a Hranei, care in acest an a dezbatut tema Dreptul la Hrana, a fost publicata o statistica potrivit careia aproximativ 36 de milioane de oameni mor anual, in lume, din cauza foametei si malnutritiei. Tocmai de aceea de Ziua internationala a Hranei mesajul Organizatiei pentru Hrana si Agricultura este foarte clar: „Dreptul la hrana nu este o utopie. Toata lumea ar trebui sa se bucure de acest drept”.
Potrivit informatiilor oficiale, peste 800 de milioane de oameni adorm in fiecare seara flamanzi, iar 90% dintre acestia sunt femei si copii. De asemenea, potrivit statisticilor Organizatiei pentru Hrana si Agricultura, situatia se va inrautatii odata cu cresterea populatiei, mai ales in tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare.

Se presupune ca populatia lumii va creste, pana in 2050, de la 6,7 miliarde la 9 miliarde. Cel putin un miliard dintre acestia se vor naste in Africa, un continent in care foametea face ravagii, in ciuda eforturilor internationale.

Record: mai mult de un miliard de oameni suferă de foamete

Mai mult de 200 de milioane de oameni s-au adăugat în ultimul an celor care suferă de foame în lume. Potrivit Programului Alimentar Mondial susţinut de ONU, lista înfometaţilor a atins un record istoric, mai mult de un miliard de persoane.

„O fiinţă umană din şase se trezeşte în fiecare dimineaţă fără a fi sigură că îşi poate încărca măcar o farfurie cu mâncare”, a declarat directoarea PAM, Josette Sheeran, citată de AP.

În cauză sunt schimbările climatice, creşterea preţului carburanţilor, criza financiară mondială şi scăderea veniturilor. În unele ţări în curs de dezvoltare preţurile la alimentele de bază s-au dublat faţă de anul trecut. „În 80% din aceste ţări, oamenii îşi pot cumpăra doar o treime din ceea ce îşi permiteau cu doar doi-trei ani în urmă”, a declarat Josette Sheeran.

Conform hărţii PAM cele mai afectatate sunt ţările din Africa, urmate de unele state asiatice şi din America de Sud. În Europa sunt considerate ţări cu risc mediu de foamete Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru.

642 de milioane de oameni din Asia şi zona Pacificului şi 265 de milioane din Africa sub-sahariană suferă de foame. În cele mai multe cazuri este vorba despre familii din zona rurală, care se ocupă de agricultură şi care sunt afecate de calamităţi naturale. Experţii consideră că pentru a hrăni umanitatea, investiţiile în exploatările agricole ar trebui triplate şi orientate în special spre exploatările familiale, pe care mondializarea le distruge pe zi ce trece.

Conform statisticilor, foametea ucide în fiecare an mai mulţi oameni decât sida, malaria şi tuberculoza la un loc. Malnutriţia copiilor este una dintre marile probleme ale omenirii. Ea afectează dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor, ceea ce are efecte economice catastrofale pe termen lung. La fiecare şase secunde un copil moare de malnutriţie sau alte boli cauzate de foamete. 

Site-ul Programului Alimentar Mondial atrage atenţia şi asupra faptului că numărul personelor care suferă de foame în lume depăşeşte populaţia adunată a Statelor Unite, Canadei şi Uniunii Europene. http://www.realitatea.net/record–mai-mult-de-un-miliard-de-oameni-sufera-de-foamete_649262.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: