Semne in Cer! – (partea a II-a)

The BibleIoel 2:30 – Voi face sa se vada semne in ceruri si pe pamant: sange, foc si stalpi de fum

Ioel 2:31 – soarele se va preface in intuneric, si luna in sange, inainte de a veni Ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.

Matei 24:29 – Indata dupa acele zile de necaz soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor vor fi clatinate.

Marcu 13:24 – Da, in zilele acelea, dupa necazul acela, soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer si puterile care sunt in ceruri vor fi clatinate.

Luca 21:25.26 – Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor; oamenii isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant caci puterile cerurilor vor fi clatinate.

Signs in Heaven

Fapte 2:20 – Soarele se va preface in intuneric, si luna in sange, inainte ca sa vina Ziua Domnului, ziua aceea mare si stralucita.

Apocalipsa 6:12.13 – Cand a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sangele si stelele au cazut din cer pe pamant …

Cei patru evanghelisti, Matei, Marcu, Luca si Ioan, sunt la unison in privinta unor semne care vor marca si anticipa o perioada speciala in derularea istoriei.
Toti patru vorbesc de aceleasi tip de evenimente din lumea naturala in care sunt implicate soarele, luna, stelele si pamantul. Aceste elemente joaca rolul unor semnale vizibile, un fel de indicatoare geografice pe drumul care duce spre marea intersectie dintre istorie si profetie, trecut si viitor. Evenimentele au fost precedate, istoric vorbind, de perioada marelui necaz, sau a persecutiilor religioase din indelungatul Ev Mediu si vor fi succedate, profetic vorbind, de revenirea lui Isus Hristos.
Signs in Heaven
Majoritatea interpretilor profetiilor biblice, incepand de la 1700 incoace, au fost de acord ca trei asemenea evenimente se regasesc in exprimarea profetica a celor patru evanghelisti. Este vorba de cutremurul de pamant, Lisabona, 1755; intunecarea soarelui, America de Nord, 1780 si caderea stelelor, America de Nord, 1833.
In contextul istoric, social si religios al Europei si Americii de Nord, aceste evenimente chiar au contribuit la intelegerea perioadelor profetice despre care vorbea Daniel in cartea sa.
 
Vremea sfarsitului
In ultima discutie dintre Gabriel si Daniel, ingerul i-a sugerat profetului ca semnificatia viziunii primite avea cea mai mare relevanta in asociere cu vremea sfarsitului: „Acum vin să-ţi fac cunoscut ce are să se întâmple poporului tău în vremurile de apoi, căci vedenia este cu privire tot la acele vremuri îndepărtate.” (cap.10,14) Iar sfatul era, “Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea, până la vremea sfârşitului. (12,4)
Jesus's return
Isus, de asemenea, in discursul Sau de pe muntele Maslinilor, a indicat spre aceeasi vreme a sfarsitului, trasand cateva repere generale in acest sens. Dupa cum, ca avanpremiera a distrugerii Ierusalimului au existat niste semne prevestitoare, tot asa, spunea Isus, vor fi niste semne care sa marcheze si perioada sfarsitului lumii.
Scurtă vreme înainte de răstignirea lui Isus, ucenicii au venit la El cu întrebarea importantă: „Care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului lumii?” Matei 24:3
Răspunsul lui Isus se află în restul capitolului 24 din Matei si si in raportul din Luca 21. Isus S-a referit la semne în patru zone largi ale existenţei noastre, El a spus că vor fi semne în natură, în politică, în societate şi în lumea religioasă.

5 răspunsuri to “Semne in Cer! – (partea a II-a)”

 1. 2010 in review « Mesaje_Ceresti Says:

  […] Semne in Cer! – (partea a II-a) November 2009 4 […]

 2. cristina Says:

  Un articol deosebit de interesant,mai ales in privinta Sabatului.Oamenii au fost mintiti si dusi in eroare chiar de catre preoti.In Biblie scrie clar ca trebuie tinut Sabatul ca zi de odihna,Duminica fiind prima zi a saptaminii.Trebuie sa respectam ce scrie in Biblie nu ce ne spun acesti preoti corupti care fac lucrarea Satanei.Scrie clar ca nimeni nu are voie sa schimbe nici un cuvint din Biblie sau sensul cuvintelor din ea.Si popii ce au facut in consiliul de la NICEEA,au facut ei legi si au scos din Biblie toate pasajele care nu erau in folosul lor inselindu-si credinciosii.Mai bine nu ma mai duc la biserica.pt. ca nu am nevoie de un intermediar intre mine si Dumnezeu pt. a ma ruga si pot face o rugaciune oriunde nu e necesar sa fie in biserica,cu conditia sa existe credinta adevarata si sa vina din inima.

 3. Renata Says:

  Acest articol scris atat de simplu si la obiect (Bravo!) ne arata dovezile clare ca traim in ultimele clipe. De aceea eu nu inteleg cum de inca lumea doarme, cum este posibil ca in absolut orice religie sa existe conducatori corupti? Chiar si directia pe care o urmeaza politica si economia pe plan mondial, fara sa fie nevoie sa cunoastem profetiile, ne arata ca asa nu mai merge mult. Ma rog pentru mine si biserica mea sa ne ajute Dumnezeu sa constientizam in ce vreme traim si astfel sa putem raspandi pe tot pamantul Evanghelia. Daca vom continua la fel, vom fi o pricina de potignire pentru noii urmasi ai lui Hristos.

  O zi binecuvantata!

 4. antonio Says:

  aveti dreptate este scris simplu si explicit

  sa aveti o zi binecumvantanta

 5. ionel Says:

  Maranata ! Vino, Doamne Isuse ! Amin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: