Avertizarea finala a omenirii – Vine Noua Ordine Mondiala (VII) Satana personifica pe Domnul Hristos

Ca o incoronare a dramei celei mari de amagire, insusi Satana va lua chipul lui Hristos. Biserica a marturisit timp indelungat ca asteapta venirea Mantuitorului ca implinire a nadejdii ei. Acum, amagitorul cel mare va face sa se arate ca si cand Hristos ar fi venit. In diferite parti ale pamantului, Satana se va prezenta intre oameni ca o fiinta maiestuoasa, de o stralucire orbitoare, care se aseamana cu descrierea Fiului lui Dumnezeu data de Ioan in Apocalipsa (Apoc. 1,13.15). Slava care-l inconjoara nu este intrecuta cu nimic de ceea ce ochii omenesti au vazut vreodata. In vazduh rasuna strigatul de Biruinta: „A venit Hristos! A venit Hristos Oamenii se arunca la pamant in adorare inaintea lui, in timp ce el isi ridica mainile si pronunta asupra lor o binecuvantare, asa cum Hristos ii binecuvanta pe ucenicii Sai cand era pe pamant. Glasul lui este placut, mieros si melodios. Intr-un ton amabil si plin de simpatie, el prezinta unele dintre adevarurile ceresti pline de har, pe care Mantuitorul le-a rostit; vindeca bolile din popor si apoi, in asemanarea cu Hristos pe care si-a asumat-o, pretinde ca a schimbat Sabatul in duminica si porunceste tuturor sa sfinteasca ziua pe care el a binecuvantat-o.

El declara ca aceia care staruiesc sa sfinteasca ziua a saptea hulesc numele lui, refuzand sa asculte de ingerii trimisi la ei cu lumina si adevar. Aceasta este amagirea cea mai puternica, aproape coplesitoare. Ca si samaritenii care au fost amagiti de Simon Magul, multimile, de la cel mai mic pana la cel mai mare, vor da atentie acestor vrajitorii, zicand: „Aceasta este ‚puterea cea mare a lui Dumnezeu‘“ (Fapte 8,10).

Papalitatea si organizatia ei institutionala, Biserica Romano-Catolica, a avut nevoie de aproape 2000 de ani ca sa atinga nivelul si conditia de georeligie… Cu tinta si cu structura politica? Da, cu o tinta si o structura geopolitica. Caci, in ultima analiza, Ioan Paul al II-lea, care se crede vicarul lui Hristos, pretinde a fi ultima instanta de judecata a tuturor statelor ca societate.“ – The Keys of This Blood, M. Martin, pages 374-375.

Identificarea inselatorului

Dar poporul lui Dumnezeu nu va fi indus in eroare. Invataturile acestui hristos fals nu sunt in armonie cu Scripturile. Binecuvantarea lui este pronuntata asupra inchinatorilor fiarei si ai chipului ei, chiar asupra acelei categorii de oameni peste care se va revarsa mania neamestecata a lui Dumnezeu, asa cum declara Biblia.

Si, ce este mai important, este faptul ca lui Satana nu-i este ingaduit sa contrafaca felul venirii lui Hristos. Mantuitorul a avertizat pe poporul Sau impotriva amagirii din acest punct de vedere si a prezis cu claritate felul in care va decurge cea de-a doua venire a Sa. „Se vor scula hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni pana acolo sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. Deci, daca va vor zice: ‚Iata-L in pustie‘, sa nu va duceti acolo! ‚Iata- L in odaita ascuns‘, sa nu credeti. Caci cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului“ (Matei 24,24-27; 25,31; Apoc. 1,7; 1 Tes. 4,16.17). Nu este posibila contrafacerea acestei veniri. Ea va fi universal cunoscuta si vazuta de toata lumea.

Numai Biblia

Numai aceia care au fost cercetatori sarguinciosi ai Scripturilor si care au primit dragostea de adevar vor fi ocrotiti de amagirea cea puternica ce ia lumea in stapanire. Prin marturia data de Biblie, acestia il vor depista pe amagitor in prefacatoria lui. Timpul de incercare va veni peste toti. Prin cernerea ispitei se vor descoperi crestinii cei adevarati. Este poporul lui Dumnezeu atat de solid intemeiat pe Cuvantul Sau, incat sa nu urmeze dovada data de simturile lor? Se vor prinde ei de Biblie si numai de Biblie intr-o astfel de criza? Satana ii va impiedica, daca va putea, sa-si asigure pregatirea pentru a sta in ziua aceea. El va pregati lucrurile asa ca sa le ingradeasca drumul, sa-I ademeneasca cu comori pamantesti, sa-i faca sa duca poveri grele si apasatoare, pentru ca inimile sa le fie supraimpovarate de grijile vie tii acesteia, iar ziua incercarii sa vina peste ei ca un hot.

„Tinta finala a ecumenismului, conceputa de catolici, este unitate in credinta, in inchinare, si recunosterea autoritatii spirituale supreme a episcopului de la Roma.“ Preot J. Cornell.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: