“Apoi a urmat un alt înger, al doilea şi a zis: A căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei.”(Apocalipsa 14:8)
CĂZUT, CĂZUT ESTE BABILONUL
Cine este “Babilonul”, “marele Babilon” şi “Desfrânata”
În Apocalipsă cap. 17 desfrânata ne este descrisă. Ea are multe trăsături care sunt descrise pentru a fi mai uşor recunoscută. Prima dată când o auzi spusă ţi-ar putea suna aspru, dar: Toate remediile identificatoare din Biblie se potrivesc Bisericii Catolice. Cu siguranţă există foarte mulţi membri sinceri şi buni ai acestei biserici şi noi nu încercăm să îi “vânăm”. Dar ne simţim îndatoraţi să atenţionăm şi pe cei pro şi pe cei contra sistemului şi câteva doctrine pe care sistemul este bazat. Fundalul acestui avertisment este o poruncă a Bibliei şi faptul că noi nu găsim învăţăturile acestui sistem potrivindu-se cu textul bibliei şi deoarece semnele şi caracterizările făcute ale “Desfrânatei” în Biblie se potrivesc acestei puteri.(Apocalipsa 17:5)
Unul dintre semne este: “Pe frunte purta scris un nume, o taină: Babilonul cel mare, mama curvelor şi spurcăciunilor pământului”(Apocalipsa 17:5).
Biserica Catolică se autoproclamă biserica mamă.Într-o scrisoare către o conferinţă de preoţi din întrega lume, Cardinalul Joseph Ratzinger scrie: “Trebuie ca întotdeauna să rămână clar că singura sfântă, catolică şi universal apostolică biserică nu este soră, ci mamă a tuturor bisericilor.»(Daily Telegraph, 4 septembrie 2000). Asemenea declaraţii ajută la confirmarea faptului că Biserica Catolică este înplinirea Apocalipsei 17:5.
Există de asemenea o descriere a unui groaznic stat al lumii religioase în cel de-al doilea mesaj al îngerului. Biblia dezvăluie că “Desfrânata” sau “Măreţul Babilon”, vor seduce lumea prin doctrinele ei necreştine sau al ei “vin ameţitor”.
Poate că ce mai mare înşelăciune pe care Biserica Catolică a săvârşit-o de-a lungul anilor este aceea că a schimbat Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu aşa cum le găsim în Exod cap. 20, versetele 3-17. Din nefericire, bisericile luterane au acceptat poruncile modificate în cărţile lor religioase şi au amăgit oamenii cu aceste false porunci (Ne vom referi la acest lucru sub titlul”Pecetea lui Dumnezeu şi semnul Bestiei”).
“VINUL AMEŢITOR AL BABILONULUI”
Biserica Catolică sau “Desfrânata”(Apocalipsa 17:5) a introdus de asemenea multe alte doctrine necreştine cum ar fi venerarea Fecioarei Maria ca şi învăţătura despre nemurirea sufletului, care este întâlnită în mişcarea New Age şi în Spiritism.
Azi, câteva biserici acceptă principiile spiritismului. Crezul în fenomenele spiritiste care te duc pe drumuri înşelătoare şi învăţături ce îşi au originea din forţe malefice. Influenţa malefică a îngerilor va deveni din ce în ce mai evidentă în diferite biserici când noi suntem din ce în ce mai aproape de sfârşitul timpului.(Deuteronom 18:10-12 şi Tesaloniceni 2:9)
Împărtăşania Biserica Catolică învaţă faptul că azima şi vinul devin corpul şi sângele lui Isus când preotul le ridică şi le binecuvântează şi ei îl sacrifică, “omoară”, pe Isus încă o dată când ne împărtăşesc cu azima şi beau vinul. Acesta este unul dintre cele mai urâte ritualuri pe care Biserica Catolică le-a introdus. Cu toate acestea Biblia spune că Isus a fost sacrificat o singură dată şi că împărtăşania va fi în amintirea a ceea ce Isus a făcut pentru a ne salva pe noi (Evrei 9:24-28 şi Corinteni 11: 23-26). Există multe indicii că renegatul Protestantism va accepta Impărtăşania Catolică ca practică în viitorul apropiat, de asemenea.
Declaraţii comune Am menţionat pe scurt unele dintre minciunile (vinul ameţitor) care încetul cu încetul s-au infiltrat şi în alte biserici. Este trist de menţionat faptul că Federaţia Mondială Luterană şi Biserica Catolică pe data de 31 octombrie 1000, au semnat o declaraţie comună privind învăţăturile despre dreptate. Mulţi membri ai Bisericii Luterane nici măcar nu ştiu despre ce se vorbeşte în această înţelegere, de vreme ce elita puterii a acestor biserici a decis acest lucru prin consilii bisericeşti fară ştiinţa oamenilor. Această “Declaraţie comună” spune, printre multe alte lucruri, că noi suntem păcătoşi şi drepţi în acelaşi timp. Totuşi, Biblia spune că de vreme ce am acceptat dreptatea lui Isus nu mai suntem păcătoşi, ci drepţi(Ioan 1:9). Şi pe deasupra, dacă am fi păcătoşi tot timpul, nimeni nu ar mai fi salvat. Pentru ca Biblia spune că nimic necurat nu va intra în Împărăţia Domnului şi că Isus a venit să îl salveze pe om de păcat şi nu în păcat (Apocalipsa şi Federaţia Mondială 21:27 Matei 1:21).
Dreptate prin jurăminte
“Declaraţia comună” spune de asemenea că cei credincioşi sunt pe deplin drepţi, pentru că Dumnezeu iartă prin cuvânt şi jurământ. Dar noi nu putem primi iertarea şi deveni drepţi prin faptele nostre. Acest lucru este de origine catolică şi datează din secolul al XVI- lea şi aparţine Consiliului Trentului. De ce s-au întors luteranii către Roma în această problemă ? Botezul şi împărtăşania sunt parte ale aşa-ziselor jurăminte şi acte simbolice. Noi nu trebuie să punem nimic între Isus şi noi Inşine să ne salveze sau să ne facă drepţi. Numai ducându-ne direct la Isus Hristos cu păcatele nostre devenim drepţi.
Stropitul bebeluşilor cu apă
“Declaraţia comună” spune de asemenea că “auzind şi crezând omul este curaţat prin botez”. Noi ştim că a stropi capul bebeluşilor cu apă este biletul de intrare atât în Bisericile Catolice, cât şi cele Luterane. Dar un copil nu poarta o credinţă a lui. Şi nu este drept ca alţii să creadă în numele tău. Biblia spune despre credinţă că aceasta vine odată cu propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu şi cel ce crede şi este botezat va fi salvat (Romani 10:17 şi Marcu 16:16). Botezul este o bună înţelegere de conştiinţă între Dumnezeu şi om(1 P 3:21), dar un copil mic nu poate înţelege sensul unei asemenea înţelegeri. Toată lumea trebuie să asculte mai întâi Evanghelia şi apoi să hotărască dacă va accepta să intre în acest pact de conştiinţă cu Dumnezeu sau nu. Pe deasupra, botezul din Biblie este o scufundare în apă, unde un om simbolic îşi scufundă vechea viaţă păcătoasă şi se ridică spre o viaţă nouă cu Isus Hristos(Romani 6:3-6).
Charta Oecumenica
“Declaraţia comună” este un document confuz şi nu unul aşa sfânt ca Domnul. Recent, marile organizaţii luterane şi catolice CBE (Conferinţa Birericilor Europene) şi CCPE(Conferinţa Catolică a Preoţilor din Europa) s-au întrunit pentru a pregăti un nou document Charta Oecumenica. Acest document este despre multe probleme, aproape o copie a planurilor Bisericii Catolice şi a Iezuiţilor din 1995. (Din Asociaţia Generală a Iezuiţilor, 1995)
Cu câteva minute înainte de aceasta este reliefat faptul că ei vor colabora pentru o unificare a tuturor bisericilor. Să mai menţionăm faptul că ei doresc ca această uniune să stea sub comanda Bisericii Catolice. În Charta Oecumenica, aproape acelaşi plan ne este prezentat încă o dată. “Până când vom atinge ţelul deplin al înpărtăşaniei bisericeşti, noi intenţionăm să acţionăm împreună în toate problemele în care nici o diferenţă prea adâncă de convingere nu ne va sili să acţionăm diferit”. Pentru a obţine acest lucru ei vor intra într-un dialog cu alte biserici, unde celelalte biserici îi pot informa despre convingerile lor. Prin aceasta, ei vor încerca să adune ceea ce ei ar putea avea în comun şi vor evita să se confrunte cu neînţelegerile. Dar un adevărat discipol al lui Hristos va da crezare şi unor adevăruri care sunt puse sub semnul întrebării şi în rugăciune îi va cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a intra în armonie cu voia lui Dumnezeu în toate lucrurile.
Charta Oecumenica a încercat de asemenea “să promoveze învăţătura ecumenică în educaţia creştină şi în pregătirea teologică şi educaţia pentru mai târziu”. Cum ne vom proteja noi tineretul nostru împotriva unei asemenea enorme influenţe insuflată de factură ecumenică/catolică.
Charta Oecumenica va folosi de asemenea rugăciunea pentru a aduna întreaga creştinătate sub steagul ecumenismului. Ei o spun în felul următor: “A ne ruga împreună este inima ecumenismului”. Este important să te rogi la Dumnezeu, dar ceea ce noi înţelegem este că în spatele acestor angajamente de tipare în rugăciune există o strategie specială.
Charta Oecumenica înseamnă promovarea “unei evanghelizări comune în Europa” şi ei nu vor evangheliza să “fure” membrii altor Biserici. Dacă această tactică va fi urmată, libertatea de a predica liber şi chemarea oamenilor departe de Babilon va dispărea. Împreună cu Charta Oecumenica libertatea religiei este în pericol. Ne îndreptăm înspre timpuri incredibil de diferite! Este limpede că ei favorizează marile blocuri ale puterii din interiorul creştinătăţii şi spun că este un lucru important să se diferenţieze în secte şi biserici. Să ne alăturăm lui Pavel, care a urmat calea pe care ei o denumesc o sectă (Faptele apostolilor 24:14), decât să permitem acestor blocuri ale puterii să ne lege în tiparele lor ecumenice şi catolice. Citiţi mai mult despre acest lucru în pamfletul Charta Oecumenica.
Lasă un răspuns