Credinta in Hristos imbinata cu efortul personal

Credinta in Hristos nu inlocuieste eforturile mele personale de a purta un razboi permanent cu pacatul? Nu ajunge sa cred in Hristos si in ceea ce El a facut pentru mine, ca sa fiu mantuit? Oricine Il primeste pe Hristos ca Mantuitor personal obtine privilegiul de a insusirile sale. Totusi, cei ce se asteapta sa vada o schimbare magica in caracterul lor fara a depune un efort constant pentru invingerea pacatului, vor fi dezamagiti. Trebuie sa veghem permanent ca nu cumva vechea noastra fire sa ne domine din nou, printr-o capcana nascocita de dusman, prin care sa-i devenim din nou prizonieri. Trebuie sa ne ducem pana la capat ,,mantuirea noastra cu frica si cutremur. Caci Dumnezeu este acela care lucreaza in voi si va da, dupa buna sa placere.”  Filipeni 2:12,13.

Hristos nu ne-a dat nici o asigurare ca atingerea desavarsirii de caracter este usoara. Un caracter nobil din toate punctele de vedere nu se mosteneste. Nu ne este dat intamplator. Un caracter nobil se castiga prin efort personal, prin virtutile si puterea lui Hristos. Dumnezeu ne da talentul, puterea mintii; noi ne formam caracterul. Caracterul se formeaza prin lupta grea, neinduplecata cu sinele. Trebuie sa ducem batalie dupa batalie impotriva pornirilor mostenite. Trebuie sa ne criticam fara menajamente si sa nu lasam nici o trasatura nepotrivita sa raman necorectata. Uneori aceasta lucrare este foarte dureroasa si descurajanta pentru ca, atunci cand ne observam defectele de caracter, continuam sa ne uitam la ele, cand de fapt ar trebui sa ne uitam la Isus. Dar, oricine intra pe Portile de margaritar ale cetatii lui Dumnezeu va intra acolo ca un cuceritor si cea mai mare cucerire a sa va fi cucerirea sinelui.

Sa nu spuna nimeni eu nu pot sa-mi indrept defectele de caracter. Daca cineva ajunge la aceasta hotarare, atunci cu siguranta nu va obtine viata vesnica. Imposibilitatea este in insasi vointa fiecaruia. Adevaratele greutati apar din degradarea care exista intr-o inima nesfintita si din neacceptarea de a te supune controlului lui Dumnezeu. Supunerea fata de Domnul este de cea mai mare importanta atunci cand mergi alaturi de El.

Cele doua principale calitati ale unui credincios sunt ascultarea Legii Sale si credinta lui Hristos. Apocalipsa 14:12  Deci, nu este suficient numai ,,sa crezi” in Hristos. Daca asa ar sta lucrurile,  atunci Satana insusi ar ajunge in Rai, pentru ca sta scris ,,demonii cred si tremura” Iacov 2:19 De exemplu, ce a determinat alungarea lui Adam si a Evei din Rai? Nimic nu-i impiedica sa creada in Isus pentru ca El umbla alaturi de ei in racoarea zilei. Geneza 3:8 Ceea ce i-a costat foarte scump a fost neascultarea. Deci, vom fi mantuiti prin fapte? ,,El ne-a mantuit nu pentru faptele pe care noi le-am facut cu dreptate, ci pentru indurarea Sa” Tit 3:5. Nu respectam Legea pentru a fi mantuiti. Ascultarea poruncilor reprezinta roadele pe care Hristos spunea ca discipolii Sai le vor avea.   

Legea dovedeste ca avem nevoie de un Mantuitor. Daca privim Legea ca pe o ,,oglinda” pentru crestini, ne vom vedea mai clar defectele. Vezi Iacov 1:23-25 Acest lucru ne ajuta sa ne dam seama ca nu putem atinge desavarsirea fara Hristos. Legea singura nu poate mantui. Ea ne poate doar arata nevoia de un Mantuitor. Pentru a ilustra aceste afirmatii: daca ar fi sa cazi intr-o balta, si apoi te-ai aseza in fata oglinzii, ti-ai vedea murdaria. Dar poate oare oglinda sa te curete? Nu, nu poate. Ea poate doar sa-ti arate nevoia de a fi curatat. 

Este posibil cu adevarat ca, prin incredere in puterea lui Hristos si lupta personala neinduplecata impotriva tuturor defectelor mele, caracterul meu sa se desavarseasca? Ingerii Ceresti ajuta pe oricine cauta aceasta desavarsire de caracter. Tuturor celor angajati in aceasta lucrare Hristos le spune: Eu ma aflu la dreapta ta pentru a te ajuta ,,caci despartiti de Mine [Isus] nu puteti face nimic” Ioan 15:5. Tineti minte aceasta. Sa fim atat de loiali incat nici o ispita sa nu ne poata intina. Sa nu-L dezamagim pe Cel care ne-a iubit atat de mult incat Si-a dat viata pentru iertarea pacatelor noastre.

Daca gresiti, cu siguranta veti obtine o biruinta daca veti vedea greselile pe care le-ati facut si daca le veti privi ca pe niste lumini de avertizare. Astfel, veti transforma infrangerea in biruinta, dezamagindu-va dusmanii si cinstind pe Mantuitorul vostru. Apoi, pe masura ce vointa voastra va conlucra cu vointa lui Dumnezeu, aceasta va deveni atotputernica.

Dregatorul sparturii in zid  Acum imi dau seama cat de important este sa inteleg cine este fiara, semnul ei si icoana ei, pentru ca desavarsirea ar fi imposibila daca m-as lasa amagit si as incalca Legea lui Dumnezeu. Ce pot face acum?  Acum am ajuns sa cunoastem faptul ca duminica este semnul papalitatii (fiarei) si ca Satana va face curand sa fie aproape imposibil pentru oameni sa cinsteasca cea de-a saptea zi sfanta a Domnului ca zi de odihna, folosindu-se de SUA pentru a impune legile privind respectarea universala a duminicii. Ar trebui sa incepem sa cinstim Sabatul (instruindu-ne atata timp cat vremurile sunt mai usoare) si sa impartasim acest adevar si altora, pentru a incerca sa castigam cat mai multe suflete.

Porunca a fost data ,,Striga in gura mare, nu te opri! Inalta-ti glasul ca o trompeta si vesteste poporului Meu nelegiuirile lui…” Nu este vorba de lumea pagana, ci de cei pe care Domnul ii numeste ,,poporul Meu”, si care trebuie sa fie mustrati pentru nelegiuirile lor. Apoi spune Domnul ,,In toate zilele ma intreaba si vor sa afle caile Mele, ca un popor care ar face dreptate si n-ar fi parasit randuiala Dumnezeului sau” Isaia 58:1,2.

Iata o categorie de oameni care se considera virtuosi si care aparent manifesta un mare interes pentru slujirea lui Dumnezeu; dar, prin aceste admonestari severe Dumnezeu ii mustra pentru incalcarea preceptelor divine. Profetul Isaia precizeaza apoi la respectarea carei legi s-a renuntat: ,,…vei fi numit Dregator de sparturi… Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci placerea ta in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-l, si daca-L vei cinsti, neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nevorbind flecarii: Atunci te vei putea desfata in Domnul”. Isaia 58:12-14.

Acest lucru ti se aplica si tie. Spartura din zidul legii lui Dumnezeu s-a facut cand Biserica Romano-Catolica a schimbat Sabatul. A sosit deci timpul ca aceasta institutie divina sa fie restaurata. Spartura din zid trebuie reparata. Am ales sa facem parte din randul celor ce vor repara spartura din zid. Vrei sa fii si tu un dregator de sparturi? Vrei sa incepi sa tii sambata ca zi sfanta, neindeletnicindu-te cu treburile tale, necautand sa-ti faci placerea ta si nerostind flecarii in orele sfinte ale Zilei Sabatului Domnului?

In curand, prin legile privind respectarea universala a dumincii, Satana va face ca ascultarea lui Dumnezeu sa fie considerata o nelegiuire. Trebuie sa fim pregatiti sa fim considerati drept nelegiuiti pentru tinerea Sabatului lui Dumnezeu ca zi sfanta, decat sa ne supunem legilor omenesti si sa fim vinovati de neascultare fata de Dumnezeu. In curand orice om de pe pamant se va confrunta cu urmatoarea dilema: cui dau ascultare, omului sau lui Dumnezeu?

Dumnezeu are pe pamant o biserica care tine Sabatul (Sambata) si de asemenea are oameni credinciosi in fiecare biserica de pe acest pamant care atunci cand vor descoperi adevarul si importanta adevaratului Sabat al lui Dumnezeu se vor alatura poporului Sau, multi dintre ei vor face aceasta alegere atunci cand incercarea privind adevarata inchinare care va fi un test de viata si de moarte, va veni peste intreg pamantul si orice om va trebui sa aleaga cui se va inchina lui Dumnezeu inchinandu-se in Sabatul Sau (Sambata) sau omului pazind un Sabat fals (Duminica). Aici se va da marea lupta privind inchinarea. Tu cui te vei inchina? Din care categorie vei face parte? Alegerea iti apartine.

Mai multe despre acest subiect explicat mai pe larg puteti gasi in cartea Marea Lupta sau Tragedia Veacurilor scrisa de Ellen White, carte pe care o gasiti pe blogul meu.

2 răspunsuri to “Credinta in Hristos imbinata cu efortul personal”

  1. Ancuţi Părcălab Says:

    Şi cartea apocalipsa a fost revelată apostolului Ioan tot într-o zi de sâmbătă „în ziua Domnului eram în Duhul. Şi am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbiţe, care zicea: Eu sunt Alfa şi Omega,…”, iar Cuvântul spune în altă parte că nu mai este nici o
    deosebire între iudeu şi grec. Deci, păzirea Sabatului e obligatorie pentru întreg poporul lui Dumnezeu. Adevărul e că episcopul Romei din timpul lui Constantin Cel Mare, Silvestru care a schimbat numele primei zile a săptămâniii din „Ziua Soarelui” în „Ziua Domnului”. Apoi Conciliul de la Laodiceea a transferat oficial numele căruia Dumnezeu îl atribuie Sabatului asupra duminicii, în anul 366 d. Hr.. Sinodul din Aquileea în 386 d. Hr. recunoaşte acest transfer.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: