Victoria asupra pacatului prin Hristos

Col. 1:15-16 – El este chipul Dumnezeului celui nevazut, Cel intai nascut din toata zidirea. Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapaniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.

Evr.1:3 –  El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte,

1Pet.1:20 – El a fost cunoscut mai inainte de intemeierea lumii si a fost aratat la sfarsitul vremurilor pentru voi.

Apoc.5:12 – Ei ziceau cu glas tare: Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!

Cercetati mai adanc identitatea acestei persoane din exterior; este oare cu adevarat posibil sa obtinem victoria asupra pacatului cat traim pe acest pamant? Exista o singura persoana care poate indeplini cu succes aceasta misiune. Aceasta persoana nu este nimeni alta decat Fiul lui Dumnezeu. De ce Fiul lui Dumnezeu era singura persoana capabila sa indeplineasca aceasta misiune? Pentru ca Fiul este Creatorul tuturor lucrurilor, ,,El este chipul Dumnezeului Celui nevazut..pentru ca prin El au fost create toate lucrurile.” Iar Fiul are toate calitatile si puterile lui Dumnezeu, pentru ca El este ,,reprezentarea exacta a Fiintei Lui.”

Hristos are viata in Sine, ceea ce este mai mult decat viata tuturor oamenilor care se vor naste vreodata si care vor avea nevoie de moartea Sa izbavitoare, demonstrand in acelasi timp mila si iubirea Sa. In Fiul, ,,Bunatatea si credinciosia se intalnesc, dreptatea si pacea se saruta.” Si, fiind egal cu Dumnezeu, Fiul este cu adevarat singura persoana care ii poate dezvalui omului insusirile minunate ale lui Dumnezeu si il poate impaca pe om cu Dumnezeu. Coloseni 1:15,16; Evrei 1:3; Psalmii 85:10.

Totusi, pentru ca acestea sa se intample si pentru ca dreptatea lui Dumnezeu sa se implineasca, Fiul a trebuit sa ia asupra Sa firea umana cazuta, care este inclinata spre rau. ,,Caci negresit, nu in ajutorul ingerilor vine El, ci in ajutorul semintei lui Avraam.” Numai printr-o astfel de masura ar fi corect pentru Fiu sa ne fie exemplu desavarsit. ,,si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui. El n-a facut pacat.” Evrei 2:16; 1 Petru 2:21,22.

Dintr-o parte, prin divinitatea Sa, il atinge pe Dumnezeu si din partea cealalta, prin umanitatea Sa, atinge omul. Astfel nimeni altcineva decat Fiul n-ar fi putut da acest dar pretios al impacarii. ,,Astfel, dar, deoarece copiii sunt partasi sangelui si carnii, tot asa si El [Fiul] a fost deopotriva partas la ele” ,,…Caci, daca atunci cand eram vrajmasi, am fost impacati cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Sau, cu mult mai mult acum, cand suntem impacati cu El, vom fi mantuiti prin viata Lui.”

Hristos a luat asupra Sa firea noastra umana cu toate slabiciunile ei, si totusi El a dus o viata fara pacat. Tocmai aceasta viata de biruinta asupra pacatului este cea pe care Hristos vrea sa ne dea puterea sa o traim. Evrei 2:14; 2 Corinteni 5:19; Romani 5:10. Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Lui este mai presus decat unde poate ajunge cea mai inalta gandire umana. ,,Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.” ,,…dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra.”  ,,Ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume,”  ,,Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul.” Matei 5:48; 1Petru 1:15; Filipeni 2:15; Evrei 12:14.

Nimeni nu trebuie sa esueze in dobandirea desavarsirii caracterului crestin. Prin sacrificiul lui Hristos, s-au creat rezerve ca fiecare credincios sa primeasca cu prisosinta tot ceea ce are nevoie pentru a a atinge acest tel mult ravnit. Dumnezeu ne cere sa atingem acest nivel de desavarsire si ne aseaza inainte exemplul caracterului lui Hristos. In umanitatea Sa, desavarsita printr-o viata de impotrivire constanta la rau, Hristos a aratat ca, prin colaborare cu Divinitatea, oamenii pot atinge desavarsirea de caracter chiar in aceasta viata. Aceasta este asigurarea data noua de Dumnezeu ca si noi putem obtine biruinta. Noi ii multumim lui Dumnezeu care ,,ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos” 1 Corinteni 15:57.

Cum a putut Hristos sa traiasca o viata fara de pacat in aceasta lume pacatoasa? Nici o alta viata nu a fost atat de incarcata de suferinte si responsabilitati ca cea a lui Hristos; si totusi cat de des s-a aflat El in rugaciune! Cat de constanta era comuniunea Sa cu Dumnezeu! Iarasi si iarasi, istoria vietii Sale pamantesti este plina de marturii ca acestea: ,,Pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo.”  ,,Iar El Se ducea in locuri pustii, si Se ruga.”   ,,In zilele acelea, Isus S-a dus pe munte sa Se roage si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu” Marcu 1:35; Luca 5:16; 6:12.

Comuniunea neintrerupta cu Tatal Sau era absolut necesara pentru Hristos. Deci, aceasta comuniune trebuie sa fie si cu noi astazi. Ca unul care se afla printre noi si impartasea nevoile si slabiciunile noastre, Isus era total dependent de Dumnezeu, si in locul tainic al rugaciunii El cauta putere divina, pentru ca sa poata merge mai departe, intarit pentru indatoriri si incercari. Intr-o lume a pacatului, Hristos a indurat incercarile si chinul sufletesc. In comuniune cu Dumnezeu, El s-a putut despovara de mahnirea si suferintele care Il macinau. Aici El gasea mangaiere si bucurie. Ca om, El s-a rugat fierbinte la tronul lui Dumnezeu pana cand umanitatea Sa a fost incarcata cu un curent ceresc care a unit umanitatea Sa cu divinitatea.

Prin comuniune continua, El a primit puterea de a trai o viata fara de pacat. Experienta Sa poate fi si a noastra. In fata tuturor se afla posibilitatea minunata de a fi aidoma lui Hristos, supus tuturor principiilor Legii lui Dumnezeu. Dar nu vom putea face aceste lucruri singuri. Aceasta sfintenie poate fi atinsa numai daca ne instruim continuu pentru a ne supune influentelor spre infranare ale Duhului Sfant. Puterea de a infaptui, data de Hristos, ne va ajuta sa perseveram in a invinge orice greseala.

Trebuie sa ne rugam permanent lui Hristos, asa cum s-a aflat El in permanenta comuniune cu Dumnezeu, pentru ca El sa ne ajute sa ne invingem propriile slabiciuni. Acest proces de purificare de propriile noastre slabiciuni este un proces continuu. Zi de zi trebuie sa conlucram cu Dumnezeu si sa depunem eforturi perseverente pentru a ne cultiva deprinderile corecte. Hristos ne va da cu bucurie puterea si binecuvantarea de care avem nevoie in lupta noastra impotriva raului care ne inconjoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: