Cele Trei Solii Ingeresti

Pentru zilele sfarsitului, Dumnezeu a hotarat sa vesteasca, in mod deosebit, prin credinciosii lui adevarati, asemanati cu ingerii, cele trei solii, tuturor locuitorilor pamantului, pentru pregatirea lor in vederea revenirii Fiului Sau (Apocalipsa 2.1.2.12.18 etc.).

Prima solie ingereasca

Apoc. 14:6-7Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod. El zicea cu glas tare: Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!

Pentru aceste vremuri ale sfarsitului, solia inchinarii inaintea Creatorului trebuie sa ocupe primul loc in activitatea noastra, ca adevarati urmasi ai lui Isus.

A doua solie ingereasca

Apoc. 14:8Apoi a urmat un alt inger, al doilea, si a zis: A cazut, a cazut Babilonul, cetatea cea mare, care a adapat toate neamurile din vinul maniei curviei ei!

Oare ingerul al doilea vorbeste aici de cetatea Babilonului, construita de Nabucodonosor cu aproximativ 2600 de ani in urma? Numele de Babilon vine de la turnul Babel, unde Dumnezeu a incurcat limbile locuitorilor pamantului – urmasii lui Noe, care s-au hotarat sa construiasca un turn asa de inalt, incat orice potop ar veni sa nu-i mai poata ineca, deci Dumnezeu promisese ca nu va mai pedepsi lumea prin potop. Babilon inseamna incurcatura.

Acest al doilea inger nu vorbeste, in versetul de mai sus, despre Babilonul din antichitate, pentru ca, potrivit profetiei, acel oras nu mai exista, fiind distrus de Cirus, medo-persanul, si n-a mai fost reconstruit (Isaia 45:1-3): Asa vorbeste Domnul catre unsul Sau, catre Cirus, pe care-l tine de mana ca sa doboare neamurile inaintea lui si sa dezlege braul imparatilor, sa-i deschida portile, ca sa nu se mai inchida: Eu voi merge inaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfarama usile de arama si voi rupe zavoarele de fier. Iti voi da vistierii ascunse, bogatii ingropate, ca sa stii ca Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel.

Aceasta solie nu este adresata unei cetati disparute si nici problemelor politice din acea vreme. Acesti doi ingeri si al treilea care urmeaza au misiunea sa vesteasca, prin reprezentantii lor, trei solii spirituale pentru toti locuitorii pamantului, care, potrivit aceleiasi Scripturi inspirate, fac o babilonie din interpretarile lor, incat cei care doresc cu toata seriozitatea sa cunoasca marile adevaruri biblice nu stiu incotro s-o ia, exact cum scrie si apostolul Petru:

2Pet. 3:15-16 –  Sa credeti ca indelunga rabdare a Domnului nostru este mantuire, cum v-a scris si preaiubitul nostru frate Pavel, dupa intelepciunea data lui, ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.

Deoarece majoritatea covarsitoare a bisericilor care au iesit dintr-o singura mama, pentru ca au acceptat semnul si o  parte mai mare sau mai mica din invataturile ei, adica s-au adapat din vinul maniei curviei ei (vers. 8), al doilea inger numeste aceasta Babilon cazut, deci invataturi care nu sunt in conformitate cu Scripturile.

A treia solie ingereasca

Apoc. 14:9-10Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: „Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.

Daca pana aici Scripturile, au tras de atatea ori semnalul de alarma, care ar trebui sa fie atitudinea noastra, stimati frati si surori ai aceluiasi Tata? Acelasi Ioan ne face o invitatie categorica, scriind:

Apoc. 18:1-4Dupa aceea, am vazut coborandu-se din cer un alt inger, care avea o mare putere; si pamantul s-a luminat de slava lui (vers. 1. ) El a strigat cu glas tare si a zis: A cazut, a cazut Babilonul cel mare! A ajuns un locas al dracilor, o inchisoare a oricarui duh necurat, o inchisoare a oricarei pasari necurate si urate  (vers. 2).

Pentru ca toate neamurile au baut din vinul maniei curviei ei, si imparatii pamantului au curvit cu ea, si negustorii pamantului s-au imbogatit prin risipa desfatarii ei (vers. 3).  Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti loviti cu urgiile ei! (vers. 4).

Studiind cu totii aceste texte si in mod deosebit acest ultim verset, trebuie sa declaram ca aceasta este cea mai miscatoare si mai zguduitoare chemare pe care Scriptura, prin Duhul Sfant, o face in aceste zile ale sfarsitului noua, tuturor oamenilor de pe acest pamant.

Iesiti din Babilon, din mijlocul celor care au semnul fiarei pe mana sau pe frunte (Apocalipsa 14,9.10), ca sa nu fiti partasi la pacatele Babilonului. Iesiti, zice Scriptura, din mijlocul celor care ,,rastalmacesc” aceasta inspiratie divina ,,spre pierzarea lor”, cum declara Petru (cap. 3,16), sau dintre cei ce tin doar ,,porunci omenesti” , asa cum a zis Isus (vezi Marcu 7,7 –Degeaba Ma cinstesc ei, dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti.)

Constantin PetcuO Singura Scriptura De Ce Atatea Religii

http://www.trilulilu.ro/bindersamuiel/09cf7d44cb65ae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: