Legea lui Dumnezeu in NT – Atitudinea lui Ioan fata de Legea lui Dumnezeu

1Ioan 2:3-4 – Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. Cine zice: Il cunosc, si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el.

Apoc. 21:8 – Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.

Ioan, ucenicul iubit, exilat pe insula Patmos, scrie cartea Apocalipsa, cele trei epistole ale sale si evanghelia. Ca unul care, impreuna cu ceilalti ucenici, a petrecut trei ani si jumatate la picioarele Invatatorului lor, el a cunoscut perfect atitudinea lui Isus fata de Legea Celor Zece Porunci. In versetele de mai sus acest credincios apostol face o cutremuratoare afirmatie si scrie de asemenea si care va fi si soarta celor care nu asculta de Legea lui Dumnezeu. 

1Ioan 3:22 –  Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui. Dar, in opozitie cu acest verset, inteleptul Solomon scrie: Daca cineva isi intoarce urechea ca sa n-asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba (Proverbe 28,9), o expresie neplacuta pentru noi, oamenii. Este posibil totusi sa pazim poruncile lui Dumnezeu?

 1Ioan 5:2-3 – Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui. Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele, pentru ca Pavel, care ridica Legea lui Dumnezeu la rangul cel mai inalt (Asa ca Legea, negresit, este sfanta, si porunca este sfanta, dreapta si buna – Romani 7,12), din experienta personala, declara: Pot totul in Hristos care ma intareste (Filipeni 4,13)

In continuare, Ioan scrie, de pe insula Patmos, tuturor credinciosilor din toate vremurile, care este emblema adevaratilor fii ai lui Dumnezeu, in mijlocul carora sa ne gasim fericirea:

Apocalipsa 12:17 – Si balaurul, [Satana, vezi vers.9], maniat pe femeie [biserica], s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Isus Hristos.

Si cum vorbeste Isus despre aceasta ramasita?

Matei. 7:13-14 – Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.

Ne apropiem cu pasi grabiti de revenirea lui Isus. El vrea sa gaseasca aici o biserica de credinciosi care si-au marturisit toate pacatele si au fost spalati prin sangele Sau, pentru ca sa-i poata prezenta inaintea Tatalui, asa cum scrie Pavel, in Efeseni 5,27: ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana, iar Ioan ni-i descopera pe acesti sfinti si scrie:

Apoc. 14:12Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.

Constantin PetcuO Singura Scriptura De Ce Atatea Religii

Pentru studiu suplimentar puteti citi cartile de pe blog-ul meu:

Ellen WhiteHristos Lumina Lumii – Sabatul

Ellen White Tragedia Veacurilor – Legea lui Dumnezeu de neschimbat

Ellen WhiteTragedia Veacurilor – Conflictul care se apropie

Ellen WhiteTragedia Veacurilor – Scripturile, o aparare sigura

Un răspuns to “Legea lui Dumnezeu in NT – Atitudinea lui Ioan fata de Legea lui Dumnezeu”

  1. Cele zece porunci | Mesagerii Sperantei Says:

    […] Legea lui Dumnezeu in NT – Atitudinea lui Ioan fata de Legea lui Dumnezeu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: