Legea lui Dumnezeu in Vechiul Testament – Inainte de Creatiune

2 Pet. 2:4 – Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit,

1 Ioan 3:4 – Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.

Isaia 14:12-15 – Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai in inima ta: „Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt. Dar ai fost aruncat in Locuinta mortilor, in adancimile mormantului!

Ezec. 28:12-14 – Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe….Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare.

Ezec. 28:15-18 -Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine. Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie si ai pacatuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu si te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scanteietoare. Ti s-a ingamfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat intelepciunea cu stralucirea ta. De aceea te arunc la pamant, te dau priveliste imparatilor.Prin multimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negotului tau ti-ai spurcat locasurile sfinte;

Inainte de Creatiune

2 Pet. 2:4 – Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit...deci, potrivit textului de la Ioan 3,4, unde scrie:…si pacatul este calcarea Legii, acestia au calcat Legea lui Dumnezeu.

Se pune intrebarea: Care dintre Cele Zece Porunci, a fost calcata de Satana impreuna cu ingerii lui? Proorocul Isaia spune: ,,Tu ziceai in inima ta: „Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt. Dar ai fost aruncat in Locuinta mortilor…(Isaia 14,13-15)

Din textele, de mai sus, reiese clar ca Satana a calcat prima si a doua porunca, pentru ca a vrut sa fie ca Dumnezeu si porunca a zecea, pentru ca a poftit locul lui Dumnezeu, care nu i se cuvenea, el fiind doar o creatura a lui Dumnezeu, impreuna cu ingerii lui. Acelasi argument este sustinut de Ioan, cand scrie: Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului. (1 Ioan 3:8 )

Deci, Diavolul a inventat pacatul, a calcat Legea, inainte de crearea pamantului nostru si a lui Adam, care, dupa ce a fost adus la fiinta, a primit porunca de la Creator, ca sa lucreze gradina si s-o pazeasca de acest vrajmas (Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat in gradina Edenului, ca s-o lucreze si s-o pazeasca. Gen. 2:15)

Apoc. 12: 3-4 – In cer s-a mai aratat un alt semn: iata, s-a vazut un mare balaur rosu. Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant.

Apoc. 12:7-9 – Si in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit in cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.

Apoc. 12:10-12 – Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. De aceea, bucurati-va, ceruri si voi care locuiti in ceruri! Vai de voi, pamant si mare! Caci diavolul s-a coborat la voi cuprins de o manie mare, fiindca stie ca are putina vreme.

Iuda 1:6 – El a pastrat pentru judecata zilei celei mari, pusi in lanturi vesnice, in intuneric, pe ingerii care nu si-au pastrat vrednicia, ci si-au parasit locuinta.

Iuda 1:9 – Arhanghelul Mihail, cand se impotrivea diavolului…

Constantin PetcuO Singura Scriptura De Ce Atatea Religii

Pentru un studiu mai amanuntit despre felul in care Lucifer (Satana) a atacat Legea lui Dumnezeu puteti studia cartile de pe blog-ul meu:

Ellen WhitePatriarhi si Profeti, Cap. De ce a fost ingaduit pacatul?, Creatiunea, Vrajmasia lui Satan impotriva Legii  

Ellen White Istoria Mantuirii, Cap. Caderea lui Lucifer, Creatiunea, Consecintele razvratirii

Ellen WhiteTragedia Veacurilor sau (Marea Lupta), Cap. Originea Raului, Vrajmasia dintre om si Satana

Ellen White Minte. Caracter si Personalitate Vol II, Cap. Ura si razbunarea si Cap. Funcţiile vitale ale legilor lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: