Prima solie ingereasca – Timpul inchinarii si al judecatii!

Apoc. 14:6 – Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod.

Apoc. 14:7 – El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!”

Gen 2:1-4  Astfel au fost sfarsite cerurile si pamantul si toata ostirea lor. In ziua a saptea, Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse. Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o zidise si o facuse. Iata istoria cerurilor si a pamantului, cand au fost facute.

Prima solie ingereasca profetizeaza o mare redesteptare religioasa legata de solia inceputului judecatii lui Dumnezeu si a revenirii lui Hristos. De asemenea, ea proclama trei adevaruri:

1. Cheama pe oameni la adevarata temere fata de Dumnezeu. Nu groaza, ci respect, veneratie, loialitate si supunere deplina fata de Creator.

2. Anunta inceputul judecatii de cercetare in cer, in timp ce pe pamant oamenii isi urmeaza cursul obisnuit al vietii. (“ A sosit ceasul judecatii Lui”). Aceasta judecata, despre care scrie profetul Daniel in cap. 7:9-13, are loc inainte de revenirea lui Hristos si are drept scop stabilirea celor care vor fi gasiti vrednici pentru a mosteni viata vesnica. In simbolistica vechiului sanctuar, acest eveniment era prefigurat de marea zi a ispasirii, de la sfarsitul anului religios iudaic, in care avea loc o judecata a poporului. Conform profetiilor din Daniel 8:14 si 9:24-27, aceasta judecata a inceput deja in anul 1844.

Judecata esenţială va avea loc în timpul mileniului, atunci când “sfinţii vor judeca lumea” şi când îi vor “judeca pe îngeri”. Atunci “Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? 1 Cor. 6:2,3; Daniel 7:22. Sunt însă câteva texte care indică foarte clar faptul că o judecată de cercetare în ceruri va trebui să o preceadă revenirea lui Hristos. Vezi Daniel 12:1,2; Luca 20:35; Apocalipsa 20:15. Prima judecată este un fel de judecată majoră de cercetare pentru a se vedea cine va fi salvat la revenirea lui Hristos. Această decizie este un fel de acuzare împotriva tuturor celor ce trebuie să fie judecaţi şi condamnaţi în timpul judecăţii generale. Funcţia celui care investighează cazurile este aceea de a decide dacă anumite persoane vor merge la judecată după o totală investigaţie făcută asupra vieţii lor. Aceasta este lucrarea judecăţii care se desfăşoară acum în ceruri. (Jeff Wehr – Apocalipsa lui Isus Hristos)

3. Ii indeamna pe oameni sa se inchine adevaratului Dumnezeu, Creator al cerului si al pamantului. De subliniat este faptul ca aceasta portiune din solia primului inger se regaseste in mijlocul poruncii a patra, legata de adevarata zi de odihna. Exod 20:8-11  Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta… Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

In mod implicit, solia primului inger cheama oamenii sa revina la adevarata inchinare fata de adevaratul Dumnezeu, in adevarata zi de odihna. Faptul că se face referire la Sabat în cuvintele “şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerurile şi pământul” este dincolo de orice discuţie. Într-o vreme în care lumea se închină fiarei şi icoanei ei, rămăşiţa credincioasă a lui Dumnezeu trebuie să proclame închinarea adusă Creatorului. Într-o vreme în care poporul este pedepsit pentru faptul că nu se închină fiarei şi icoanei ei, credincioşii lui Dumnezeu trebuie să rămână puternici şi stăruitori în Domnul şi să declare adevărul Sabatului, chiar dacă apărătorii zilei celei sfinte vor fi puţini.

Pentru că Sabatul este atât memorialul creaţiunii, dar şi semnul sfinţirii, al mântuirii, al recreaţiunii, păzirea Sabatului este o parte importantă a Evangheliei veşnice din toate şi pentru toate timpurile. (Jeff Wehr – Apocalipsa lui Isus Hristos)  Trebuie să ne temem de Dumnezeu şi să Îi dăm slavă. Locuitorii pământului nu Îl pot slăvi pe Dumnezeu în timp ce ei aduc închinare fiarei şi icoanei ei.

Apocalipsa descrie lupta pentru închinare. Noi alegem cui ne închinăm prin modul în care ne inchinam. În Apocalipsa, se întâlnesc și se încheie toate cărţile Bibliei. Aici este încheierea cărţii lui Daniel. Una este o profeţie; cealaltă o descoperire.” – Istoria Faptelor Apostolilor, pag. 585 engl.

 

 

4 răspunsuri to “Prima solie ingereasca – Timpul inchinarii si al judecatii!”

  1. Zaharia Nelu Says:

    Cum se face ca toate denominatiunile crestine sarbatoresc Duminica – ca zi de odihna? De unde sa stiu eu care -i adevarul?

    • andrerox Says:

      Da, este o foarte buna intrebare! De aceea va invit sa studiati tot pe blogul meu urmatoarele articole care raspund la aceasta intrebare: De Ce Este Cinstita Ziua Intai A Saptamanii In Locul Sabatului Biblic?
      https://andrerox.wordpress.com/2011/10/18/de-ce-este-cinstita-ziua-intai-a-saptamanii-in-locul-sabatului-biblic/

      Cele 9 Texte din Scripturi care vorbesc despre Ziua Intai A Saptamanii
      https://andrerox.wordpress.com/2011/10/14/cele-9-texte-din-scripturi-care-vorbesc-despre-ziua-intai-a-saptamanii/

      Legea lui Dumnezeu in NT – A Pazit Pavel Legea lui Dumnezeu, Deci si Sabatul?
      https://andrerox.wordpress.com/2011/10/07/legea-lui-dumnezeu-in-nt-a-pazit-pavel-legea-lui-dumnezeu-deci-si-sabatul/

      Legea lui Dumnezeu in VT – La Muntele Sinai si Dupa Aceea, Pana la Isus
      https://andrerox.wordpress.com/2011/10/04/legea-lui-dumnezeu-in-vt-la-muntele-sinai-si-dupa-aceea-pana-la-isus/

      Vremurile si Legea schimbate
      https://andrerox.wordpress.com/2010/07/12/vremurile-si-legea-schimbate/

      Articolele de mai sus le gasiti in categoriile Legea Morala Cele Zece Porunci si Compromisul cu paganismul. Am sa va rog sa le studiati impreuna cu Biblia pentru a le intelege mai bine. Ultimul articol este preluat din cartea Tragedia Veacurilor sau Marea Lupta care vorbeste despre istoria crestinismului si viitorul omenirii si o puteti gasi la mine pe blog sau o puteti citi online pe http://www.carteaanului.ro/
      Va asigur ca este o carte foarte importanta care raspunde la multe intrebari inclusiv la cea despre schimbarea zilei de odihna in ziua intai a saptamanii. In aceasta carte care imbina religia cu istoria veti gasi si raspunsul la aceasta intrebare.
      De aceea va incurajez sa studiati articolele pe care vi le-am sugerat mai sus si cartea Tragedia Veacurilor. Dar inaite de a va apuca de studiu nu uitati sa va rugati Domnului sa va dea intelepciunea necesara pt. ca sa puteti intelege adevarul Sau despre acest subiect.
      Am sa ma rog si eu pt. dvs.
      O zi buna va doresc!

    • andrerox Says:

      Da, este o foarte buna intrebare! Dar nu toate denominatiunile crestine sarbatoresc Duminica este o biserica care tine Sabatul Biblic adica Sambata ca adevarata zi de inchinare! Si aceasta biserica este Biserica Adventista de Ziua a Saptea! De aceea va invit sa studiati tot pe blogul meu urmatoarele articole care raspund la aceasta intrebare:   De Ce Este Cinstita Ziua Intai A Saptamanii In Locul Sabatului Biblic? https://andrerox.wordpress.com/2011/10/18/de-ce-este-cinstita-ziua-intai-a-saptamanii-in-locul-sabatului-biblic/   Cele 9 Texte din Scripturi care vorbesc despre Ziua Intai A Saptamanii https://andrerox.wordpress.com/2011/10/14/cele-9-texte-din-scripturi-care-vorbesc-despre-ziua-intai-a-saptamanii/   Legea lui Dumnezeu in NT – A Pazit Pavel Legea lui Dumnezeu, Deci si Sabatul? https://andrerox.wordpress.com/2011/10/07/legea-lui-dumnezeu-in-nt-a-pazit-pavel-legea-lui-dumnezeu-deci-si-sabatul/   Legea lui Dumnezeu in VT – La Muntele Sinai si Dupa Aceea, Pana la Isus https://andrerox.wordpress.com/2011/10/04/legea-lui-dumnezeu-in-vt-la-muntele-sinai-si-dupa-aceea-pana-la-isus/   Vremurile si Legea schimbate https://andrerox.wordpress.com/2010/07/12/vremurile-si-legea-schimbate/   Articolele de mai sus le gasiti in categoriile Legea Morala Cele Zece Porunci si Compromisul cu paganismul. Am sa va rog sa le studiati impreuna cu Biblia pentru a le intelege mai bine. Ultimul articol este preluat din cartea Tragedia Veacurilor sau Marea Lupta care vorbeste despre istoria crestinismului si viitorul omenirii si o puteti gasi la mine pe blog sau o puteti citi online pe http://www.carteaanului.ro/ Va asigur ca este o carte foarte importanta care raspunde la multe intrebari inclusiv la cea despre schimbarea zilei de odihna in ziua intai a saptamanii. In aceasta carte care imbina religia cu istoria veti gasi si raspunsul la aceasta intrebare.

      De aceea va incurajez sa studiati articolele pe care vi le-am sugerat mai sus si cartea Tragedia Veacurilor. Dar inainte de a va apuca de studiu nu uitati sa va rugati Domnului sa va dea intelepciunea necesara pt. ca sa puteti intelege adevarul Sau despre acest subiect.

      Am sa ma rog si eu pt. dvs. O zi buna va doresc!

      Atasat va trimit cateva carti care sa va ajute in studiul dvs. Studiati-le pe rand eventual articolele de pe blog mai intai si dupa cartile sau cum doriti. Este foarte multa informatie pe acest subiect atat in carti cat si in articolele de pe blog.

      ________________________________

    • andrerox Says:

      V-as ruga daca se poate sa imi lasati o adresa de email sa va trimit niste carti care trateaza acest subiect. Iata ce spune biserica catolica referitor la Duminica si Sambata:
      Pazirea duminicii de catre protestanti, este un omagiu adus, in ciuda lor, autoritatii Bisericii Catolice.” Monsignor Louis Segar, pag. 21
      Protestantismul, respingand autoritatea Bisericii Catolice, nu are nici un fundament pentru teoria sa duminicala si in mod logic ar trebui sa tina sambata ca Sabat.” John Gilmary Shea, in the “American Catholic Quarter”
      Biserica Catolica a schimbat pazirea Sabatului in duminica prin dreptul autoritatii divine, infailibile data ei de fondatorul ei, Isus Christos. Protestantul care pretinde Biblia ca singur indrumator al credintei, nu are nici o baza pentru pazirea duminicii. In aceasta chestiune, adventistul de ziua a saptea este singurul protestant consecvent.” The Question Box, The Catholic Univers Bulletin, August 14, 1912
      Poate ca cel mai cutezator lucru, cea mai revolutionara schimbare pe care biserica a facut-o vreodata, a avut loc in primele secole. Ziua sfanta, Sabatul, a fost schimbat din sambata in duminica, nu printr-o indrumare prezenta in Scripturi, ci prin propria putere a bisericii. Cei care cred ca Scripturile sunt autoritatea suprema, in mod logic, ar trebui sa devina adventisti de ziua a saptea si sa pazeasca Sabatul!” Saint Catherine Catholic Church Sentinel, May 21, 1995
      Adventistii sunt singurul grup de crestini care are Biblia ca invatator, care nu gasesc pe paginile ei nicio garantie pentru schimbarea din cea de-a saptea zi in prima. De-aici si apelativul ‘adventisti de ziua a saptea’.’’ Catholic Mirror, September 9, 1893
      Cei care au ca indrumator Biblia, israelitii si adventistii de ziua a saptea, au de partea lor dovezi unice, in timp ce protestantii biblici nu au nici un cuvant in apararea lor pentru substituirea sambetei cu duminica.’’ Catholic Mirror, September 9, 1893
      Cei mai multi crestini presupun ca duminica este ziua de inchinare aprobata de Biblie. Biserica Romano-catolica protesteaza, spunand ca ea a transferat inchinarea crestina de la Sabatul biblic (sambata) la duminica, si a incerca sa argumentezi ca schimbarea a fost facuta de Biblie, este nesincer, si o negare a autoritatii catolice. Daca protestantismul doreste sa-si bazeze invataturile doar pe Biblie, ar trebui sa se inchine sambata.’’ (immaculateheart.com/maryonline dec. 2003 )
      Ratiunea si bunul simt cer acceptarea uneia sau alteia din aceste alternative : fie protestantismul si sfintirea sambetei, fie catolicismul si sfintirea duminicii. Compromisul e imposibil.” The Catholic Mirror, december 23, 1893
      Daca protestantii ar urma Biblia s-ar inchina lui Dumnezeu in Sabat. Tinand duminica, urmeaza o lege a Bisericii Catolice.” Albert Smith, Chancellor of the Archdiocese of Baltimore, February 10, 1920
      Intreband Biserica Catolica care este ziua de Sabat, spune : ‘‘Sambata este ziua de Sabat. De ce tinem duminica in locul sambetei ? Tinem duminica in locul sambetei, pentru ca noi, Biserica Catolica, am transferat solemnitatea ei, de la sambata la duminica.’’ Catehismul doctrinelor catolice, 1957, pag.50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: