Cele Trei Solii Ingeresti (Apoc. 14:6-12)

Apoc. 14:6 – Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod.

Apoc. 14:7 – El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!”

Apoc. 14:8 – Apoi a urmat un alt inger, al doilea, si a zis: „A cazut, a cazut Babilonul, cetatea cea mare, care a adapat toate neamurile din vinul maniei curviei ei!”

Apoc. 14:9,10 – Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: „Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.

Apoc. 14:12 – Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.”

Majoritatea creștinilor știu că termenul „evanghelie” înseamnă „veste bună”. Mulţi crestini recunosc că este cu siguranţă o „veste bună” faptul că Isus Hristos a venit pe pământ ca un copilas, a trăit ca bărbat, și S-a înălţat la cer pentru a mijloci pentru poporul Său. Totuși, ce trebuie să înţelegem prin „evanghelia veșnică”? Acest concept implică o profunzime mai mare a sensului. De la ce ne salvează sau mântuiește Isus? Cât de cuprinzător este acest plan de răscumpărare, și ce cuprinde de fapt această mântuire?

În Apocalipsa, Ioan prezice vestirea soliei evangheliei chiar înainte de cea de-a doua venire a lui Hristos. Cele trei solii ingeresti sunt trei solii semnificative, rostite intr-un timp profetic bine definit. Pe tot parcursul cărţii Apocalipsei, mesageri-îngeri sunt înfăţişaţi ca ducând mesaje spre pământ în fiecare ocazie, ei transmit o solie urgentă din ceruri, de o importanţă   deosebită  pentru  locuitorii planetei.

În profeţie, acest avertisment cu privire la judecată, împreună cu soliile adiacente, este urmat de venirea Fiului omului pe norii cerului. Vestirea judecăţii este anunţul că cea de-a doua venire a lui Hristos este la uși. Iar această vestire se numește evanghelia veșnică. În felul acesta, predicarea celei de-a doua veniri a lui Hristos, anunţarea apropierii ei, este arătată ca fiind o parte esenţială a soliei evangheliei. Biblia declară că în zilele din urmă, oamenii vor fi absorbiţi de griji lumești, de plăceri și câștig de bani… Astfel că scopul soliei apropiatei veniri a lui Hristos este de a-i trezi pe oameni de la lucrurile lumești care îi absorb. Scopul este de a-i trezi faţă de realităţile eterne, ca să dea ascultare invitaţiei Domnului.” – Pildele Domnului, pag. 227, 228 engl

Purtatorii celor trei solii sunt trei “ ingeri”. Sensul cuvantului “inger” este mult mai larg decat acela de fiinta supranaturala. Inger ( malachia in ebraica, angelos in greaca ) inseamna “sol”, ‘trimis”. Luand sensul larg al cuvantului, prin “inger” intelegem un sol trimis de Dumnezeu cu un mesaj special. Acest sol poate fi un inger din cer, un om cu o solie speciala, o miscare religioasa sau o biserica chemata de Dumnezeu cu o misiune speciala. 2 Corinteni 5, 20; Matei 28, 18-19 ( textele arata ca Dumnezeu a incredintat predicarea Evangheliei oamenilor )

 Zborul ingerului simbolizeaza repeziciunea cu care trebuie vestita solia lui Dumnezeu.

Glasul tare al ingerului arata spre puterea soliei.

“Prin mijlocul cerului” = Predicarea soliei trebuie sa ajunga la o culme.

Obiectul predicarii = Evanghelia vesnica. Nu este vorba de o Evanghelie noua, ci aceeasi solie a mantuirii prin jertfa lui Hristos, care a fost propovaduita de la Adam si pana in generatia sfarsitului.

Intinderea lucrarii – o solie mondiala, care trebuie vestita oricarui neam, limba si popor.

Timpul vestirii acestor solii – timpul sfarsitului. Acest aspect reiese din contextul in care sunt plasate cele trei solii ingeresti ( Apocalipsa cap. 13 – ultimele faze ale luptei dintre bine si rau si Apocalipsa 14, 14-20 in care se vorbeste de revenirea in glorie a Domnului Hristos ). De asemenea, faptul reiese chiar din continutul soliilor. De ex. prima solie este vestita intr-un timp in care judecata lui Dumnezeu a inceput in cer. Apocalipsa 14, 7

Scopul celor trei solii ingeresti = de a pregati un popor credincios gata sa-L intampine pe Domnul Hristos la a doua Sa venire. 1 Petru 2, 9; Tit 2, 14.

Un răspuns to “Cele Trei Solii Ingeresti (Apoc. 14:6-12)”

  1. iga Says:

    DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU VA VENI . DOAMNE AJUTANE VREAU LA TINE INTRU IMPARATIE DOAMNE IISUSE SALVATORUL MEU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: