Cartea Apocalipsei – Revenirea lui Isus!

Apoc. 1:1,2 – Descoperirea lui Isus Hristos pe care i-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimitand, prin ingerul Sau, la robul Sau Ioan care a marturisit despre Cuvantul lui Dumnezeu si despre marturia lui Isus Hristos si a spus tot ce a vazut.

Apoc. 1:3 – Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape!

Apoc. 22:7,10 – „Si iata, Eu vin curand! – Ferice de cel ce pazeste cuvintele prorociei din cartea aceasta!” Apoi mi-a zis: „Sa nu pecetluiesti cuvintele prorociei din cartea aceasta. Caci vremea este aproape.

Apoc. 22:12,20 – „Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. Cel ce adevereste aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curand.”

Cartea Apocalipsei este una dintre cele mai semnificative cărţi din Biblie pentru timpul în care trăim. Mesajul ei este revenirea lui Isus Hristos. Apocalipsa dezvăluie planurile înşelătoare ale lui Satana. Tot ea descoperă planurile lui Dumnezeu pentru aceste zile din urmă.  Cuvântul “apocalipsa” înseamnă “descoperire“, “o apariţie”, “desfăşurare”. În forma sa verbală “apocalipsa” înseamnă “a descoperi”, “a desfăşura”, “a aduce la lumină”. Atunci când este folosit în NT face referire la a doua venire a lui Hristos. (Jeff Wehr – Apocalipsa lui Isus Hristos)

Ultima carte a Bibliei este centrată în jurul “apocalipsei” sau a doua venire a lui Hristos. Cele şapte biserici, şapte peceţi, şapte trâmbiţe încep fiecare cu biserica timpurie şi ne conduc spre a doua venire. Ultimele şapte plăgi ne conduc cu siguranţă la a doua venire. Capitolul 19 şi alte porţiuni din Apocalipsa se ocupă cu deosebire de a doua venire. Capitolele 20-22 descriu evenimentele de după a doua venire. Este o carte inspirată îmbibată de solia “Fiţi pregătiţi!, Fiţi pregătiţi!, Fiţi pregătiţi!”

Această ultimă carte a Bibliei este o “Apocalipsa”, o “Descoperire”. Nu este sub nici o formă o “taină” de nedezlegat, sau o carte “ascunsă” pentru totdeauna. Ea este o “desfăşurare”, o “descoperire”, o “revelare” cu privire la revenirea lui Isus. Este o descriere detaliată, de culise a lucrurilor pe care Isus le-a făcut, pe care le face în prezent pentru mântuirea omului din starea lui păcătoasă înaintea revenirii Sale.

Cartea Apocalipsei n-a fost niciodată sigilată (Apocalipsa 22:10). Lupta de veacuri dintre Domnul Hristos şi Satana şi strategiile celui rău împreună cu planurile lui şirete pentru ultimile zile sunt expuse în cartea Apocalipsei. Satana nu va putea înşela cu uşurinţă pe cei care cunosc mai dinainte minciunile lui înşelătoare, aşa că el speră ca oamenii să creadă că Apocalipsa este sigilată.

Apocalipsa reprezintă cartea Domnului Isus într-un fel unic. Începe prin “Apocalipsa lui Isus Hristos”. Ne oferă chiar şi o descriere a Sa prin cuvinte în Apocalipsa 1:13-16. Nici o altă carte din Biblie nu ni-L descoperă pe Domnul Isus şi sfaturile Lui pentru ultimile zile şi planurile Lui cu lucrarea şi cu poporul Lui, aşa cum o face Apocalipsa.

A fost scrisă mai întâi de toate pentru locuitorii planetei din zilele noastre–chiar înainte de revenirea Domnului Isus (Apocalipsa 1:1-3; 3:11; 22:6, 7, 12, 20). Se rosteşte o binecuvântare deosebită asupra acelora care citesc Apocalipsa şi iau aminte la sfaturile ei (Apocalipsa 1:3; 22:7).

Apocalipsa descrie poporul lui Dumnezeu de la sfârşitul timpului şi biserica cu o claritate uimitoare. Ea face ca Biblia să prindă viaţă atunci când vedem ultimile evenimente descrise cum au loc în Apocalipsa. Mai spune exact ceea ce trebuie să predice biserica lui Dumnezeu în ultimile zile (Apocalipsa 14:6-14).

In capitolul 14, Domnul Isus Hristos este zugrăvit cu mare claritate ca Fiu al omului, venind pe norii cerului pentru a secera recolta pământului (verse­tele 14-16). Dar, înainte de venirea Sa, El trimite o solie specială pentru a-şi pregăti poporul înainte de încheierea istoriei. Acest mesaj  se găseşte în versetele 6-12.

 

5 răspunsuri to “Cartea Apocalipsei – Revenirea lui Isus!”

 1. 2010 in review « Mesaje_Ceresti Says:

  […] Cartea Apocalipsei – Revenirea lui Isus! October 2010 5 […]

 2. ady Says:

  Da ,imi place foarte mult

 3. ce am apreciat la altii 2 | behaitul oilor si Glasul Pastorului Says:

  […] https://andrerox.wordpress.com/2010/10/13/cartea-               apocalipsei-revenirea-lui-isus/martie 11, 2011 la 12:49 am | […]

 4. fratila david Says:

  ;eu vreau sa spun ca in viitor cand va revenii Domnul isus totul se va schimba; nu va fi suferinta, nici bolnavi nici saracie nici ura si nici un razboi nu va mai fi, si toate regatele din europa vor dispare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: