Evanghelia Vesnica! (Apocalipsa 14:6)

Apoc. 14:6 – Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod.

Matei 24:14 – Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.

Apoc. 14:12 – Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.

Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creştini vestea bună are ca scop prezentarea intervenţiei lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos. Acest termen a început să fie folosit de către Biserică după secolul I AD. După cum este folosit în Noul Testament, cuvântul se referă la diferite aspecte din descoperirea divină. În mod absolut şi esenţial mântuirea omului este prin evanghelia harului lui Dumnezeu (Romani 2.16). Aceasta este vestea bună: că Isus Hristos a murit pe cruce pentru păcatele lumii, că El a înviat dintre ce morţi pentru ca să fim îndreptăţiţi (Romani 4.25), şi că prin El toţi cei care cred sunt iertaţi (îndreptăţiţi) de toate lucrurile.

In sens literal, cuvantul „inger”,  inseamna „mesager”, de aceea Dumnezeu foloseste trei ingeri, pentru a simboliza predicarea intreitei solii a Evangheliei, in zilele de pe urma. Dumnezeu foloseste simbolismul ingerilor, pentru a sugera ideea implicarii puterii divine in transmiterea mesajului. Cei trei îngeri, sau trei mesageri ai acestui întreit mesaj reprezintă poporul credincios al lui Dumnezeu.

Evanghelia veşnică reprezinta Vestea cea bună a tuturor veşniciilor, este istoria lui Dumnezeu despre salvarea omului din starea sa păcătoasă. Fiul lui Dumnezeu a devenit Fiul omului, a trăit o viaţă desăvârşită în trup omenesc decăzut, condamnând astfel păcatul în trup, astfel încât neprihănirea lui Dumnezeu să poată fi manifestată în trupuri muritoare. Aceasta este veşnica veste bună a modului in care Dumnezeu a luat un popor nedesăvârşit şi a făcut din ei sfinţi prin desăvârşirea lui Hristos.

Trei îngeri care evanghelizeaza lumea cu Evanghelia cea vesnica, veche dar întotdeauna actuala, neschimbatoare. Ea este vestea buna ca avem un Tata plin de preaiubire si îndurare, care a dat pe Singurul Sau Fiu pentru fiecare dintre noi, pentru bucuria de a ne avea cu El pe vesnicie. Ea cuprinde acel har, deplin si adânc iertator, pe care nu-l putem explica dar îl putem primi prin credinta. Ea cuprinde acea atribuire a dreptatii vesnice si desavârsite a lui Iisus în dreptul celui care crede. Ea ofera împacarea cu Dumnezeu prin meritele exclusive ale Aceluia care a fost judecat pe Calvar în locul nostru pentruca noi sa putem fi îndreptatiti la judecata lui Dumnezeu. În ea se cuprinde toata frumusetea si gratia caracterului îndurator si sfânt al lui Dumnezeu, dar si slava Legii si a dreptei judecati a lui Dumnezeu si oferirea unei ultime ocazii de har” pentru a scapa de mânia divina.

O solie mondială: Această împătrită enumerare: “oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod” indică faptul că solia are o valabilitate mondială. Este mondială şi prin faptul că judecata va urma sfârşitului lucrării ei. Este mondială şi prin faptul că este simbolizată de un înger zburând prin mijlocul cerului. Este pentru toţi bărbaţii şi toate femeile, indiferent de ceea ce cred ei acum, sau de poziţia pe care o ocupă în vreo biserică sau religie.

In Apocalipsa 14:6 sunt descoperite doua adevaruri cruciale in legatura cu solia lui Dumnezeu pentru timpul sfarsitului: 

Faptul ca “Evanghelia este vesnica”, si ca ea trebuie vestita fiecarui om de pe pamânt. Întreita solie îngereasca accentueaza Evanghelia, care arata cu claritate faptul ca oamenii pot fi salvati numai daca cred si accepta pe Isus Hristos (Fapte 4:12; Marcu 10:26,27). Din moment ce nu exista decât o singura cale de salvare, este o greseala a pretinde ca mai pot fi alte alternative.

Amagirile lui Satana Doua dintre cele mai eficiente amagiri ale lui Satana sunt: (1) mântuirea prin fapte si (2) mântuirea în pacat. Aceste înselaciuni sunt demascate în întreita solie îngereasca. Poate fara voia lor, multi oameni au îmbratisat una din aceste erezii, pe care încearca sa-si cladeasca mântuirea – ceea ce este absolut imposibil. De asemenea, trebuie sa accentuam faptul ca nimeni nu predica cu adevarat Evanghelia lui Isus, daca nu include si întreita solie îngereasca.

Jeff Wehr – Apocalipsa lui Isus Hristos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: