Persecutii si apostazie (II)

Apoc. 12:17 – Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Isus Hristos.

Apoc. 12,6 – Şi femeia a fugit în pustie, într-un loc pregătit de Dumnezeu, ca să fie hrănită acolo o mie două sute şaizeci de zile.

Dan. 7:25 – El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme.

Apoc. 13:5-7 – I s-a dat o gura care rostea vorbe mari si hule. Si i s-a dat putere sa lucreze patruzeci si doua de luni. Ea si-a deschis gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva lui Dumnezeu, sa-I huleasca Numele, cortul si pe cei ce locuiesc in cer. I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruie. Si i s-a dat stapanire peste orice semintie, peste orice norod, peste orice limba si peste orice neam.

De sapte ori in cartea lui Daniel si in cartea Apocalipsei se vorbeste despre o perioada de stramtorare, de necaz si persecutie, folosindu-se diferite exprimari simbolice, numerice. Trei ani si jumatate, 1260 de zile sau 42 de luni. Conform principiului biblic de interpretare an/zi (Ez.4,6; Num.14,34), avem de-a face cu o singura perioada, exprimata in trei segmente de timp diferite (zile, luni, ani), perioada care indica spre un interval de 1260 de ani.

In Biblie biserica este simbolizata printr-o femeie (Apoc. 12:1,17).  Profetiile din Daniel si Apocalipsa descriu evenimente asemanatoare. Perioadele de timp profetic deasemenea sunt aceleasi. Oamenii adevarati ai lui Dumnezeu au fost persecutati si se ascundeau cand sistemul apostat (decazut) era la putere.

Un an profetic de 360 zile reprezinta 12 luni de 30 zile. Prin principiul an-zi din Numeri 14:34 si Ezechiel 4:6, o zi in profetie este egale cu un an literal.
O vreme – este egala cu un an, sau 360 zile.
Vremi – arata 2 ani, sau 720 zile.
Jumatatea unei vremi – este egala cu o jumatate de an, sau 180 zile.
Total – 1260 zile profetice, sau 1260 de ani literali. Patruzeci si doua de luni inseamna 42 x 30 = 1260 zile profetice, sau ani literali. Perioada de 1260 de ani a inceput in anul 538 d. H. si s-a sfarsit in anul 1798 d. H.

Zilele persecutiei generale s-au sfarsit in jurul anului 1770, cu putin inainte ca perioada profetica de 1260 de ani sa se sfarseasca in anul 1798.

Protestanti de toate confesiunile (fideli principiului Sola Scriptura), profesori, editori, juristi, istorici si alti intelectuali din Lumea Veche (Europa) sau Noua (America de Nord), au recunoscut caracterul profetic al anului 1798. Dar ce s-a intamplat in 1798? Inainte de a raspunde la intrebare ar fi foarte util sa citam doua declaratii ale unor teologi protestanti care au prevazut momentul 1798, pe baza profetiilor din Daniel si Apocalipsa.

Due Cressner, scria prin anul 1689 despre acest subiect urmatoarele:
Începutul acestei perioade a fost la restaurarea Imperiului de Apus de către Justinian,  din care timp, 1260 de ani  se întind până la circa 1800…Căci dacă prima apariţie a ‘fiarei’ a fost la recucerirea  de către Iustinian a cetăţii Romei (538 n.m.) atunci ea trebuie să se sfârşească cu puţin înainte de anul 1800.”

Socul Revolutiei franceze din 1789 a condus la un studiu mai aprofundat al profetiilor in asa fel incat prin anul 1796, cu doi ani inainte de momentul ’98, in revista Missionary Magazine din Edinburgh aparea urmatorul comentariu:

„Datorită consensului general al profeţiei, domnia Antihristului se grabeşte spre sfârşitul ei. Lucrarea Providenţei, de ceva timp în urmă, a sporit aşteptatarea noastră în această privinţă. Aceasta va nivela calea pentru răsturnarea fiecărui sistem prin care imperiul nelegiuirii şi a rătăcirii a fost menţinut; iar acesta va fi urmat de un veac al neprihănirii şi adevărului.” 

Biserica din pustie: Biserica creştină a fugit din faţa furiei lui Satana şi a găsit refugiul în pustie. Sub Roma păgână biserica a experimentat o persecuţie teribilă. Însă în timpul Romei papale biserica adevărată a fost nevoită efectiv să fugă în pustie. Perioada de timp a celor 1260 de ani menţionată în aceste versete reprezintă Evul Întunecat al supremaţiei Papalităţii dintre anii 538 şi 1798.

Pustia devine efectiv un refugiu pentru sfinţi, pentru că credinţa lor a fost atât de mult respinsă şi dispreţuită. Obstacolele şi opoziţia au fost atât de mari încât Dumnezeu a dat bisericii două aripi ca ale unui vultur pentru a putea fugi în pustie. Aici găsim o exprimare a marii nevoi a sfinţilor după o intervenţie divină. Dacă totul ar depinde numai de ei, atunci nu s-ar putea aştepta la nimic altceva decât exterminare. Dumnezeu a fost însă sprijinul lor. El i-a ţinut puternici în vremea “urâciunii pustiitorului”. Daniel 11:31.

„Faptul că Biserica Romei a vărsat mai mult sânge nevinovat decât orice altă instituţie care a existat vreodată în omenire nu va fi pus la îndoială de nici un protestant care a cunoştinţă completă a istoriei.” William E. H. Lecky, History of the Rise and Influence of the Spirit of Rationalism in Europe, vol. 2, 35.

“Atunci când în anul 1797 papa Pius VI a căzut grav bolnav, Napoleon a dat ordine ca în cazul morţii sale să nu mai fie ales nici un alt succesor în loc, succesiunea Papalităţii fiind astfel întreruptă. Însă papa şi-a revenit. Pacea fost curând încălcată: Berthier a intrat în Roma pe 10 februarie 1798 şi a proclamat (Roma ca fiind) republică.” Joseph Rickaby, The Modern Papacy, 1.

La 15 februarie 1798, generalul Berthier, din ordinul lui Napoleon Bonaparte, pronunta la Roma destituirea papei Pius al VI-lea. Cum acesta a refuzat somatia oficiala, a fost arestat, inelele pontificale i-au fost smulse de pe degete si a fost luat prizonier. Plimbat dintr-o inchisoare in alta, in anul 1799, inceteaza din viata la varsta de 82 de ani in fortareata de la Valence. Pe actul de deces, autoritatile au consemnat sec: „Cetateanul Giovanni Brashi; meserie…pontif…” Cei 1260 de ani ai suprematiei papale, s-au incheiat brusc si spectaculos in 1798. Necazul cel mare trecuse. Incepea o noua perioada, se deschidea o noua fila a calendarului profetic.

Pentru a intelege mai bine profetia biblica va invit sa studiati Daniel si Apocalipsa pe site-ul www.apocalipsa.ro

Studiati si cartea Apocalipsa lui Isus Hristos de Jeff Wehr pe site-ul http://adevarulprezent.files.wordpress.com/2009/03/apocalipsa_lui_isus_hristos.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: