Razboaiele omenirii au avut 14 miliarde de morti!

Matei 24:7  – Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii;

Apocalipsa 11:18 – Neamurile se maniasera, dar a venit mania Ta; a venit vremea sa judeci pe cei morti, sa rasplatesti pe robii Tai prooroci, pe sfinti si pe cei ce se tem de Numele Tau, mici si mari, si sa prapadesti pe cei ce prapadesc pamantul!

Un grup de cercetatori rusi a avut rabdarea si socoteala sa afle care este numarul de morti produs de razboaiele omenirii din epoca pietrei pana la ultimele conflicte militare din prezent.

„Oamenii reprezinta singura specie care comite constant crime si masacre in masa”, declara cercetatorul Victor Yagodinski. Conform calculelor actualizate, cel putin 14 de miliarde de oameni au fost ucisi in cele circa 14.000 de razboaie care au devastat planeta pana in prezent.

Actele de cruzime fara limita demonstrate de oameni nu au corespondent in lumea animalelor.  Asemenea acte de ucidere in masa au fost observate doar la organisme primitive precum bacteriile si virusii care infesteaza si distrug fara limita alte organisme vii. „Din acest punct de vedere, Homo sapiens nu actioneaza mai rational decat un paianjen inchis intr-un borcan”, continua cercetatorul.

In fiecare an au loc conflicte armate, iar cauzele sunt din cele mai diverse. In realitate numai una conteaza: puterea. Cele mai multe batalii s-au soldat cu sute, mii sau milioane de morti si s-au intins pe o perioada indelungata de timp.

O scurta statistica istorica subliniaza faptul ca in ultimii 3500 de ani, Pamantul nu s-a bucurat decat de 230 de ani de pace – o cifra care vorbeste de la sine despre natura belicoasa a speciei umane si despre capacitatea distructiva a acesteia.

Fie ca a fost vorba de razboaie de cucerire a unor teritorii, de exterminare a uneia dintre tabere, de conflicte cu scop pur economic, politic sau, pur si simplu, din razbunare, motivele care sa justifice actiunile militare nu au lipsit niciodata. Si totusi, istoria ne arata ca pana si razboaiele au ciudateniile si recordurile lor, hai sa le spune ilare, si ca granita dintre ratiune si nebunia celor care le starnesc este adeseori alarmant de scurta.

Ganditi-va doar la razboaiele care au avut loc in timpul vietii dv. si de care va aduceti aminte. Primul razboi mondial, al doilea razboi mondial, razboiul din Corea, cel din Vietnam, cel dintre Iran si Irak, cele dintre arabi si israelieni, razboaiele din Bosnia, din Kosovo, din fosta Iugoslavie, din Afganistan, din Cecenia, din Irlanda de Nord si de Sud, din Africa intreaga, din Ruanda si Somalia pana in Sudan si in Congo – si lista continua.

 O sursa apreciaza ca, numai in secolul al douazecilea, 180 de milioane de oameni au fost ucisi in razboaie. Mai multi oameni au murit in razboaie in secolul al douazecilea decat in toate celelalte secole la un loc. Astazi, cand conflictele etnice iau amploare, iar tratatele de pace sunt atat de fragile, armele nucleare sunt mult mai accesibile decat oricand. Numarul tarilor care detin arme nucleare creste in tacere. India, Pakistan, Iran, Irak, Corea de Nord si China continua sa-si dezvolte capacitatea nucleara.

Domnul Hristos va veni intr-un timp in care neamul omenesc are capacitatea de autodistrugere. 

Va veni atunci cand instabilitatea politica si tensiunile etnice iau amploare, cand exista conflicte internationale sangeroase si un potential nuclear imens.

El descrie starea sufleteasca de neliniste a milioane de oameni inainte de revenirea Sa, atunci cand spune ca „isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant”. Iar cartea Apocalipsa contureaza clar timpul imediat inaintea celei de a doua veniri a Domnului Hristos, atunci cand declara: „Neamurile se maniasera” (Apoc. 11,18).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: