Semne in politica! – Razboaie

Matei 24:6 – Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.

Matei 24:7 Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciuma.

Marcu 13:7 – Când veţi auzi despre războaie şi veşti de războaie, să nu vă înspăimântaţi, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul.

Marcu 13:8 – Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor.

Ieremia 28:8 – Prorocii care au fost înaintea mea şi înaintea ta, din vremurile străvechi, au prorocit război, foamete şi ciumă împotriva unor ţări puternice şi unor împărăţii mari.

Apocalipsa 6:8 – M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, ……

Apocalipsa 11:18 – Neamurile se maniasera, dar a venit mania Ta; a venit vremea sa judeci pe cei morti, sa rasplatesti pe robii Tai prooroci, pe sfinti si pe cei ce se tem de Numele Tau, mici si mari, si sa prapadesti pe cei ce prapadesc pamantul!

Semnul remarcabil din lumea politică, a zis Isus, urma să fie războiul.
În secolul nostru, lumea a fost trasă în vârtejul a două războaie mondiale. Niciodată mai înainte nu a existat „război mondial”. Aproape fiecare naţiune însemnată de pe pământ a luat parte la lupte, fie într-o tabără, fie în cealaltă.

Cu al doilea război mondial, lumea a intrat într-o eră nouă – era atomică. Viaţa nu va mai fi niciodată ce a fost. Norul anihilării atomice pluteşte astăzi deasupra pământului nostru ca o ceaţă.

Trăim conştienţi că în orice moment, o apăsare pe un buton poate transforma lumea noastră într-o grămadă fumegăndă de gunoi, fără nicio viaţă.

Nu este de mirare că Biblia vorbeşte despre Dumnezeu distrugând pe „cei ce prăpădesc pământul” (Apocalipsa 11:18). Această posibilitate a devenit o realitate numai în ultimii ani.

În anii care au urmat celui de-al doilea război mondial războaie s-au mai purtat în Corea, Vietnam, Africa, Orientul Apropiat şi Asia. Conducătorii lumii şi oamenii de stat scrutează tot timpul orizontul politic, întrebându-se unde va avea loc următoarea răbufnire.

Îngrijorarea lor cea mai mare este războiul şi distrugerea atomică şi speranţa lor cea mai mare este pacea. Biblia descrie tocmai acest tablou al zilelor dinaintea venirii lui Isus. Potrivit cu chiar cuvintele Lui.
Luca 21:25,26. – Pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă… oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care au să se întâmple pe pământ.

Domnul Isus va veni atunci cand instabilitatea politica si tensiunile etnice iau amploare, cand exista conflicte internationale sangeroase si un potential nuclear imens. El descrie starea sufleteasca de neliniste a milioane de oameni inainte de revenirea Sa, atunci cand spune ca „isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant”.

Iar cartea Apocalipsa contureaza clar timpul imediat inaintea celei de a doua veniri a Domnului Hristos, atunci cand declara: „Neamurile se maniasera” (Apoc. 11,18).

Teama de razboi este principala conditie astazi. Cuvantul lui Dumnezeu ne arata starile din lumea de astazi si prezice ca popoarele vor fi chemate pentru pace, chiar daca sunt inarmate pana in dinti.

In lumea politica, Biblia ne arata trei semne ale revenirii lui Hristos: teama si nedumerire, spirit de razboi si eforturi mari pentru pace. În zilele dinaintea venirii lui Isus oamenii vor fi în căutarea unor căi care să ducă la pace.  Acestea au dat greş până acum. Biblia avertizează şi în privinţa aceasta:

1Tesaloniceni 5:3 – Când vor zice: Pace şi linişte! o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei.

Trăim situaţia curioasă a unei preocupări serioase pentru pace în mijlocul războiului şi violenţei care continuă. Biblia ne spune că va merge tot aşa, până când pacea va fi adusă la venirea lui Isus.  Starea politică a lumii anunţă: „Isus vine în curând!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: