Semne in Natura! – Cutremure

Matei 24:7 – Si, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.

Luca 21:25 – Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate.”

Luca 21:11 – Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciuma; vor fi aratari inspaimantatoare, si semne mari in cer.

Isaia 29:6 – De la Domnul ostirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pamant si pocnet puternic, cu vijelie si furtuna, si cu flacara unui foc mistuitor.

Isus a prezis că răsturnări în natură vor anunţa venirea Lui.

Cutremurele de pământ şi furtunile distrugătoare au crescut în număr şi violenţă în ultimii ani; foametea face ravagii pe zone mai întinse cu populaţie mai numeroasă. În Turcia şi Peru au fost cutremure care au omorât mii de persoane. Biafra şi alte zone au fost lovite de foamete cruntă. Cel mai mare dezastru al secolului a lovit Pakistanul în 1970. Ciclonul şi valul oceanic provocat de el au făcut milioane de victime. Calamităţile în văzduh, pe mare şi pe uscat anunţă venirea Domnului Isus.

Socotind numai acele cutremure de pământ care au provocat pierdere de vieţi omeneşti şi de bunuri, Societatea Britanică pentru Înaintarea Ştiinţei a publicat cifre care arată că secol după secol, în era creştină a avut loc o creştere în numărul cutremurelor distrugătoare. Primul secol a fost martor la numai 15 asemenea tulburări în natură.

Secolul al XIX-lea a raportat 2.119 cutremure distrugătoare. Aceste cifre confirmă profeţia lui Isus.

La ora 4.30, in dimineata zilei de  1 ianuarie 1994, un cutremur a zguduit orasul Northridge, la 30 km spre nord de Los Angeles. Cutremurul, care a durat 20 de secunde, a distrus 10 poduri rutiere si a dus la inchiderea a trei autostrazi  importante. 

Saizeci de oameni au fast ucisi si 25 000 au ramas fara locuinta. Northridge este plasat pe o folie core porneste din folia Son Andreas si se lndreapta spre ocean.

Aceasta este una dintre zonele cele mai expuse la cutremure din intreaga lume, aici fiind inregistrate mai mult de 20 000 de cutremure anual.

Cutremurul Northridge, care a avut 6,7 grade pe scara Richter, a lovit regiunea de coasta a Los Angeles-ului, provocand moartea a 57 de persoane si ranirea a altor cateva mii.

Cand drumul iti fuge de sub picioare Valencia, SUA
Cutremurul Northridge, numit asa dupa micuta localitate din San Fernando Valley, California, unde a fost localizat epicentrul seismic, i-a trezit pe toti locuitorii din regiunea Los Angeles la ora 04:30 dimineata, pe 17 iunie 1994. Trepidatiile celui mai mare cutremur inregistrat intr-o zona urbana americana din 1933 (cand s-a produs cutremurul de la Long Beach) incoace au fost atat orizontale, cat si verticale. Miscarile de forfecare au distrus iremediabil mii de blocuri de apartamente sau centre de afaceri, garaje supraetajate, segmente masive de autostrazi.

Cea mai afectata arie a fost probabil cea a cartierului rezidential Santa Monica (L.A.), unde numeroase cladiri erau construite pe structuri de lemn.

SAN FRANCISCO, 1906

Un cutremur devastator a zguduit orasul San Francisco la ora 5.12, in ziua de 18 aprilie 1906. Cutremurul a aiuns sa dureze aproape 1minut, caci falia San Andreas a alunecat cu cca 6 m de-a lungul a 430 km din lungimea sa. Au fost distruse aproximativ 28 000 de cladiri, strazi intregi ajungand niste ruine. Dintr-o populatie de 400 000 de locuitori, cel putin 3000 de oameni au fost ucisi si 225 000 au ramas fara adapost.

In 1906, majoritatea cladirilor din San Francisco care au rezistat cutremurului, nu au putut rezista incendiilor. Multe dintre acestea au fost cauzate de sobele supraincalzite. Tevile de apa au fost sparte de cutremur la marginile orasului, apa necesara stingerii incendiilor devenind astfel foarte putina sau chiar inexistenta. Incendiile nu au putut fi stinse timp de trei zile, supravietuitorii incercind sa ajunga in zone sigure, aflate doar in ofara orasului.

San Francisco, 18 aprilie 1906, 5:12 a.m.
Cutremurul din San Francisco, de pe 18 aprilie 1906, a fost seismul major care a lovit orasul vest-american si coasta Californiei de nord, miercuri, 18 aprilie, la ora 5:12 dimineata. Cea mai larg acceptata estimare a magnitudinii acestui seism este de 7,8 grade pe scala Moment Magnitude (Mw) – versiunea modernizata a scalei Richter.

Epicentrul groaznicului sinistru a fost la circa doua mile (adica trei kilometri) de oras, in punctul Mussel Rock, pe coasta Tinutului San Mateo. S-a propagat in lungul celebrei Falii San Andreas, la nord si la sud, pe o lungime totala de 296 de mile (adica 477 de kilometri). Dansul placilor tectonice a fost simtit din Oregon pana la Los Angeles, pana in centrul continentului nord-american, in desertul Nevada.

Cutremurul in sine si incendiile care au urmat sunt recunoscute ca formand impreuna unul dintre cele mai crunte dezastre naturale din istoria Statelor Unite ale Americii. Clopotul mortii, tras de acest dezastru, precum si incendiile care au urmat, au dus la cea mai mare pierdere de vieti omenesti din istoria Californiei.

Impactul economic a fost comparat cu cel rezultat in urma uraganului Katrina. Au fost distruse in jur de 500 de cladiri, numai pe Van Ness Avenue (foto). In haosul de dupa sinistru, politia a tras in plin si a ucis in jur de 500 de persoane. A fost necesara construirea, dupa cutremur, a 11 tabere de refugiati.

Cutremurul din Alaska – 1964

La 27 martie 1964, un cutremur a lovit orasul Anchorage din Alaska, provocand o alunecare de teren si ucigind 131 de oameni. Casele ce fusesera construite pe roca friabila si pe pamant au fost purtate la mari distante de alunecarea de teren – unele chiar la distante de 600 m.  Epicentrul a fost descoperit la 130 km de Anchorage, iar hipocentrul 20 km adancime fata de suprafata. Cutremurul a cauzat si un fenomen de tip tsunami care a lovit coasta Alaskai cu valuri mai inalte de 5 m, ajungand pana in California .

In ziua de 27 martie 1964 la ora 3:36 a.m., a fost inregistrata o zguduitura cu epicentrul in adancurile fiordului Collage, din Prince William Sound. Seismul a masurat 9,2 grade pe scara Richter. Acesta a fost cel mai puternic cutremur consemnat in Statele Unite si al doilea din toate timpurile, dupa cutremurul chilian din 1960, si a durat 4 minute.

Cutremurul a afectat o suprafata de 130.000 km patrati. Insula Kodiak si multe alte areale au suferit miscari pe verticala de circa 15 m. Cutremurul a produs un eveniment iesit din comun-deplasarea unei intregi insule (Latouche) cu 18 m la sud de pozitia sa initiala.  Asezarile umane au suferit, la randul lor pagube.  Cel mai grav afectat oras a fost Anchorage, situat la 120 km de epicentru.

Orasul Portage s-a scufundat cu aproape 3 m.  Disperati, locuitorii l-au abandonat pentru totdeauna.

Cea mai mare parte a pagubelor nu au fost produse de cutremur, ci de tsunami-ul cauzat de acesta. La cateva minute dupa ce a inceput cutremurul, primul val a si ajuns pe coasta. In total, au fost cinci valuri sosite la intervale diferite, unele la mai mult de o ora. http://www.catastrofe-naturale.ro/cutremurul-din-vinerea-mare-1964-sua/

Cutremurul din Chile – 22 mai 1960 (9,5 grade pe scara Richter)

Insula Pastelui 

Marele cutremur chilean din 1960 a provocat trei valuri tsunami care au traversat Pacificul. In drumul lor, au lovit Insula Pastelui, o mica insula vulcanica de aproape 3800 km, din largul coastei sud – americane. Tsunami a culcat la pamant cateva dintre misterioasele statui de piatra pentru care insula este vestita.

Acesta a fost cel mai violent cutremur inregistrat vreodata, cu o magnitudine de 9,5 grade pe scara Richter.

In ziua precedenta – 21.05.1960 un cutremur de 7,7 grade pe scara Richter a zguduit peninsula Arauco, afectand multe case si distrugand cladiri istorice din orase precum Concepcion, Coronel, Lota si Arauco. Mai multe sute de oameni au fost ucisi in somn, sub daramaturile propriei locuinte. Guvernul s-a temut de o situatie chiar si mai grava. Totusi, numarul victimelor nu a fost atat de mare cat ar fi putut sa fie, oamenii reusind sa iasa din case cand au simtit primele miscari. Acest cutremur a fost un simplu avertisment. In ziua urmatoare, un seism mult mai puternic avea sa devasteze regiunea Valdivia.

In ziua de 22.05.1960, la ora 2:55 p.m., seismologilor nu le venea sa creada cea ce indicau echipamentele de detectie: 9,5 grade pe scara Richter. Dintre toate cutremurele cunoscute, acesta a fost cel mai intens, cel care a eliberat cea mai mare energie, dar, din fericire, nu si cel care a produs cele mai multe victime. http://www.catastrofe-naturale.ro/cutremurul-din-chile-1960/

Supranumit Cutremurul Valdivian (in spaniola, Terremoto de Valdivia), este cel mai puternic seism inregistrat vreodata de seismografe, cotat ca ar fi avut 9,5 grade Mw. A avut loc la inceputul dupa-amiezii si valul tsunami rezultat a afectat coastele sudice chiliene, Argentina, Hawaii, Filipinele, Noua Zeelanda si Insulele Aleutine, in largul Peninsulei Alaska.

Epicentrul sau a fost langa orasul chilian Valdivia, la circa 700 de kilometri distanta de Santiago de Chile. A cauzat valuri de 25 de metri inaltime, care au maturat coastele statului Chile. Valul tsunami principal a traversat Oceanul Pacific si a devastat Insula Hilo din arhipelagul Hawaii. Alte valuri, inalte de peste 10 metri, au fost inregistrate la 10.000 de kilometri de epicentru. Daca nu ar fi fost un cutremur, am spune ca a reprezentat o desfasurare de forte de-a dreptul grandioasa. http://www.ziare.com/actual/international/11-03-2007/cele-mai-mari-cutremure-din-ultimii-100-de-ani-165834

Un răspuns to “Semne in Natura! – Cutremure”

  1. 2010 in review « Mesaje_Ceresti Says:

    […] The busiest day of the year was November 29th with 77 views. The most popular post that day was Semne in Natura! – Cutremure. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: